IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ прекрати регистрацията на Фармхолд на Основен пазар

Емисията е преместена на Алтернативен пазар считано от 12 юли

11:57 | 11.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Съветът на директорите на Българска фондова борса (БФБ – София) реши да прекрати регистрацията на емисия акции, издадена от Фармхолд АД, на Основен пазар BSE, Сегмент акции „Standard”, считано от 12 юли 2017 г., става ясно от съобщение на борсовия оператор.

През април емисията на варненската компания с борсов код 2PH беше поставена под наблюдение за срок от 3 месеца поради неизпълнение на изискванията на чл. 6, ал. 2, т. 1 и т. 2 от Част III, Правила за допускане до търговия. По-конкретно те гласят, че за последните 6 месеца средномесечният оборот от сключените на Борсата сделки трябва да е по-голям от 4 хил. лв. За последната половин година средномесечният брой на сключените на Борсата сделки трябва да е по-голям от пет. 

В същото време Съветът на директорите на БФБ – София допусна емисията до търговия на Алтернативен пазар BaSE, считано от 12 юли 2017 г. (сряда).

Към момента дружеството е в процес на проучване на потенциалните производители, които отговарят на поставените от мениджмънта конкретни изисквания. След това ще бъдат проведени преговори с избраните обекти.

В проспекта се посочва, че главният пазар, от който ще зависят резултатите на дружеството в бъдеще, е фармацевтичният и по-точно производството на лекарствени продукти.

В  първия двегодишен период след придобиване на публичен статут емитентът ще извършва анализ на пазара за установяване на пазарните тенденции и рискови фактори, както и за дефиниране на подходящ предмет на придобиване. Пак в рамките на този срок е възможно да се пристъпи към първи контакт с производител на лекарствени продукти и иницииране на преговори за придобиването му.

През този период на проучвания и анализи, както и в последващия период на провеждане на преговори и подготовка и сключване на сделката, Фармхолд няма да осъществява основна дейност, която да носи приходи, като ще продължи, както досега, предоставянето на заеми, от които дружеството ще получава финансови приходи.

Допускането до търговия на регулиран пазар на акциите на „Фармхолд” АД няма за цел набиране на допълнителен капитал и по своята същност не е първично публично предлагане, посочиха от компанията. Не се очакват приходи от допускането до търговия на акциите на регулиран пазар. 

Свързани компании:

Фармхолд АД(f2PH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още