Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

БФБ приключи сесията с ръст на индексите и оборот под 1 млн. лева

Някои дружества обявиха, че ще забавят публикуването на финансовите си отчети заради извънредното положение

БФБ приключи сесията с ръст на индексите и оборот под 1 млн. лева

Снимка: архив Ройтерс

Индексите на Българската фондова борса (БФБ) приключиха днешната сесия с ръстове и при оборот под 1 млн. лева.

Водещият бенчмарк SOFIX се повиши с 0,38% до 449,39 пункта, подкрепен от ръста на акциите на Фонд за недвижими имоти България, Монбат, Албена и други компании.

Широкият индекс BGBX40 се повиши също с 0,38% до 94,92 пункта. Индексът на дружествата със специална инвестиционна цел BGREIT добави 0,98% до 132,65 пункта. Равнопретегленият BGTR30 отчете ръст от 0,12% до 461,02 пункта.

Акциите на Фонд за недвижими имоти България поскъпнаха с почти 5 на сто в днешната сесия, а на Монбат – с 1,48%. Това са двете дружества с най-силен ръст на цената на книжата в състава на SOFIX.

Днес Монбат обяви, че ще забави публикуването на финансовите си отчети заради извънредното положение.

С подобно обявление излезе и Албена. Курортът посочва прогнозна крайна дата за публикуване на консолидирания годишен финансов отчет за 2019 г. 15 май. Акциите на дружеството поскъпнаха с 1,3% и компанията се нарежда на трето място по ръст на оценката от дружествата, включени в SOFIX.

Акциите на ЧЕЗ Разпределение България поскъпнаха с 3,9%, след като компанията обяви тримесечните си резултати за периода януари-март 2020 г. Нетните приходи от продажби на дружеството възлизат на почти 107 млн. лева, а нетната печалба е почти 19 млн. лева.

От дружествата, включени във водещия индекс, акциите на Първа инвестиционна банка поевтиняха най-силно – с 2,27%. Търговията по позицията на банката формира най-голям оборот днес – 243 863,60 лева.

Днес банката обяви, че след получено предварително одобрение от Българската народна банка по реда на чл. 11, ал. 3 от Закона за кредитните институции Надзорният съвет е решил за член на Управителния съвет и изпълнителен директор да бъде назначена Ралица Иванова Богоева.

Със спад на цената на акциите от 1,6% приключи сесията за позицията на Доверие Обединен холдинг.

Акциите на Софарма поскъпнаха с 0,35%, след като компанията отчете спад на оперативната печалба за първото тримесечие. Компанията е на трето място по оборот днес със 148 680,99 лева, както и по брой прехвърлени акции – 53 066.

Най-голям обем днес беше прехвърлен по позицията на "Еврохолд България" – 199 620 лота. Компанията е втора по оборот с 203 547,20 лева.

По статията работи: Миглена Иванова
Още по темата: Новини и анализи БФБ

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX се приближава към границата от 470 пункта