Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

БФБ ще гласува три пъти по-висок дивидент на предстоящото общо събрание

Реализираната печалба за 2017 г. след облагане с данъци е в размер на 206 хил. лв.

БФБ ще гласува три пъти по-висок дивидент на предстоящото общо събрание

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Акционерите на Българската фондова борса (БФБ – София) ще гласуват разпределяне на три пъти по-висок дивидент от миналогодишния на предстоящото си общо събрание (ОСА) на 18 юни, съобщи дружеството.

Реализираната печалба за 2017 г. след облагане с данъци е в размер на 206 233,14 лева, а предложението на Съвета на директорите е 50% от нетната печалба да отиде за акционерите.

Това означава, че общо 103 116,57 лв. ще бъдат разпределени като дивидент на акционерите, или по 0,01566 лв. на всяка акция. Останалите 50%, в размер отново на 103 116,57 лв., се отнасят към фонд „Резервен”.

Още по темата

Миналата година акционерите гласуваха за разпределянето на 0,0048 лв. брутен дивидент на акция, или три пъти по-нисък дивидент.

Общата сума за разпределение беше 31 622,98 лв. - 50% от печалбата за 2016 г. БФБ-София е с преобладаващо държавно участие, като 50,05% се държат от Министерството на финансите, и поради тази причина разпределя точно 50% от печалбата си, съобразявайки се с дивидентната политика за държавните предприятия.

Акционерите с клиентски подсметки към инвестиционен посредник ще получат дивидента си чрез него, а останалите - в клоновете на Банка ДСК. Изплащането на дивидента ще започне в срок до три месеца от гласуването му. 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
КФН вписа новата емисия на "Чайкафарма Висококачествените лекарства"