IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ-София обяви новите си стипендианти

Подкрепяйки ги, създаваме перспектива те да успяват на капиталовия пазар в страната ни, коментира Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София

17:21 | 18.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: БФБ - София</em></p>

Снимка: БФБ - София

Българска фондова борса–София (БФБ) обяви победителите в тазгодишното издание на конкурса за CFA стипендии -това са Иван Коцев и Иво Коларов.

БФБ-София ще подпомогне двамата кандидати при явяването на изпит за първо ниво на професионалната акредитация  Chartered Financial Analyst (CFA), като покрие таксите им за регистрация за изпита.

Конкурсът се провежда за четвърта година и премина през два етапа – подбор по документи на кандидатите и изпит. От общо 13 кандидати 7 бяха одобрени за явяване на изпита, който отново се проведе в партньорство с обучителната компания Kaplan Schweser. Избраните стипендианти постигнаха най-висок резултат на изпита.

„Ценим много стремежа на тези млади хора да следват най-високите професионални стандарти в световната инвестиционна индустрия. Убедени сме, че подкрепяйки ги, създаваме перспектива те да успяват тук, на капиталовия пазар в страната ни", каза Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София. 

Конкурсът е част от образователните инициативи, с които БФБ-София подпомага развитието на младите финансови специалисти в България. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още