Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

БФБ удвои оборота си за деня, но той остана под 1 млн. лв.

Акциите на компаниите от SOFIX се търгуват без съществени изменения в цената

БФБ удвои оборота си за деня, но той остана под 1 млн. лв.

Снимка: Investor Media Group

Настроенията на БФБ се подобриха в предпоследния търговски ден за седмицата.

Основният индекс SOFIX обърна посоката, като прибави 0,39% към стойността си до 429,66 пункта. По-широкият измерител BGBX40 нарасна с 0,37% до 98,02 пункта, а секторният BGREIT единствен записа спад от 0,12% до 136,15 пункта. В същото време BGTR30 се покачи с 0,29% до 485,75 пункта.

Оборотът на пазара достигна 854,7 хил. лв., като удвои размера си спрямо вчерашната сесия. Днес бяха сключени 160 сделки с 42 емисии.

Най-голям принос за изтъргувания обем от най-ликвидните дружества има "Софарма" АД с малко над 40 хил. лв. На второ място е „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ с 33,3 хил. лв. и „Елана Агрокредит“ АД с 21,7 хил. лв.

Най-печелившата компания от индекса е „Еврохолд България“ АД с ръст в цената от 4,55%. На втора позиция е „Градус“ с повишение от 0,71%.

От другата страна на скалата печеливши-губещи е „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ, чиито акции поевтиняха с 0,61%, превръщайки дружеството в най-губещото за деня от SOFIX. Цената на книжата на „Монбат“ АД отчете спад от 0,52%. Останалите осем търгувани дружества от индекса не записаха промяна в цената на акциите си.

Акциите на „Алтерко“ поскъпнаха с 0,83% след 18 сделки. Утре (23 октомври) на аукцион за неизползвани права от увеличението на капитала отиват 120 651 права на дружеството. Аукционът се осъществява посредством въвеждане на пазарна поръчка за продажба на цялото количество неупражнени права от страна на борсовия член, обслужващ увеличението на капитала. Поръчката се въвежда в рамките на 1 минута от началото на фазата на въвеждане на поръчки на съответния аукцион. Продължителността на фазата на въвеждане на поръчки е от 13:15 ч. до 13:45 ч.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
БФБ затвори изцяло на червено, но с оборот над обичайните си стойности