Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Бианор Холдинг" ще разпредели по 2,08 лв. дивидент на акция

Дружеството ще изкупи обратно до 20 256 акции при минимална цена 10 лева и максимална цена 13 лева за брой в срок от 1 година

"Бианор Холдинг" ще разпредели по 2,08 лв. дивидент на акция

Снимка: Pixabay

Акционерите на „Бианор Холдинг“ са одобрили разпределянето на малко над 1,4 млн. лева от неразпределената печалба на дружеството като дивидент, вижда се от протокол от извънредното общо събрание на акционерите, публикуван от дружеството в сайта x3news.com.

Общото събрание е проведено днес, 20 септември, в офиса на компанията в София.

Дивидентът на 1 акция възлиза на 2,08 лева бруто.

С разпределените 0,15 лева бруто на акция в началото на годината, които също идват от неразпределена печалба от предходни години, дивидентът, изплатен от дружеството, гласуван тази година, достига 2,23 лева на акция. 

Право да получат дивидент ще имат лицата, вписани в Централния депозитар като акционери на 14-я ден след провеждането на общото събрание. Датата е 4 октомври.

Акционерите, които имат сметки в Централен депозитар, ще си получат дивидента там. На останалите дивидентът ще се изплаща чрез „ПроКредит Банк“. Началната дата на изплащането на дивидента е 15 октомври, а крайната – 15 ноември 2021 г.

Акционерите на дружеството са решили също така „Бианор“ да изкупи обратно до 20 256 акции, или 3% от общия брой издадени акции, при минимална цена 10 лева и максимална цена от 13 лева за брой.

Срокът за обратното изкупуване на ценните книжа е 1 година от приемането на решението за обратно изкупуване от акционерите.

Съветът на директорите на „Бианор“ ще определи датите на обратното изкупуване (начало и край), конкретния брой, цената и инвестиционния посредник.

В последната година акциите на „Бианор Холдинг“ поскъпват с 62,5%, като пазарната капитализация достига 8,778 млн. лева.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Топлофикациите в Плевен, Бургас и Враца и Русе приключват полугодието на печалби