IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бианор холдинг увеличава загубата за полугодието до 893 хил. лв.

Консолидираните продажби намаляват с 31% на годишна база до 1,54 млн. лв. за първото полугодие

09:46 | 25.08.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Бианор холдинг увеличава загубата за полугодието до 893 хил. лв.

Бианор холдинг АД увеличава консолидираната загуба от 57 хил. лв. за първото полугодие на 2013 г. до 893 хил. лв. за същия период на текущата година, показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София. Софтуерната компания отчита намаление на консолидираните продажби с 31% на годишна база до 1,54 млн. лв. за полугодието на 2014 г.

На 18 декември 2013 г. дружеството уведоми за постигнато окончателно споразумение за привличане на инвестиция на стойност 2,420 млн. щатски долара в дъщерното дружество „Флипс Медиа“ Инк. Инвеститорите във „Флипс Медиа“ Инк. са Earlybird Digital East Fund 2012 SCA SICAR - водещ европейски фонд за рискови инвестиции, Tim Draper - представен чрез The Timothy C. Draper Living Trust и JABE, LLC, Hasal Aslanoba – представен чрез Aslanoba Gida Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi, LAUNCHub Partners OOD, Teres Angels OOD и частни инвеститори.

Значителна част от приходите от услуги в групата на Бианор холдинг продължават да се генерират от относително малък брой клиенти. Петте най-големи клиента формират около 74% от консолидираните приходи от услуги за второто тримесечие на 2014 г. Няма гаранции, че клиенти, които досега са представлявали значима част от продажбите, ще продължат да носят приходи, или че ще носят същото количество или повече приходи, се казва в междинния доклад за дейността.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Финансовият резултат на компанията и нейната финансова стабилност могат да бъдат значително негативно повлияни от нереализирането на очаквани поръчки или от отлагането или намаляването им, пишат от дружеството. Фактор, ограничаващ този риск е развиването на продуктовия бизнес, от който се очаква да носи все по-голяма част от приходите в бъдеще, с което зависимостта от броя клиенти се очаква да се намали.

Емитентът отделя, и в бъдеще се очаква да отделя, средства за разработка на собствения софтуерен продукт Flipps. Въпреки че към настоящия момент продуктът Flipps се приема много добре от пазара, съществува потенциален риск от спадане на интереса, съобщават от Бианор.

Консолидираните разходи за възнаграждения намаляват с 12% на годишна база до 980 хил. лв. за първото полугодие на 2014 г.

Консолидираният собствен капитал към 30 юни 2014 г. е 2,04 млн. лв., текущата пазарна капитализация е 4,6 млн. лв., а акциите поскъпват с 6% за последните 12 месеца до 6,80 лв. за ценна книга.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още