IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Билборд АД излиза на лека печалба през първото тримесечие на 2016 г.

Ръстът на приходите и по-ниските разходи подпомагат финансовите резултати на дружеството, което оперира в областта на печатарския и рекламния бизнес

10:12 | 21.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Билборд АД излиза на лека печалба през първото тримесечие на 2016 г.

Билборд АД излиза на лека печалба през първото тримесечие на 2016 г. след ръст на приходите и по-ниски разходи. Това издава индивидуалният междинен отчет на дружеството, което оперира в областта на печатарския и рекламния бизнес, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

В периода януари-март 2016 г. софийското дружество отчита нетна печалба за 12 хил. лв. след икономия от данъци за 7 хил. лв. Предданъчната печалба е 5 хил. лв. За сравнение – през първото тримесечие на 2015 г. имаше загуба за 26 хил. лв.

Към 31 март 2016 г. печалбата преди облагане с данъци и амортизации, увеличена с финансовите разходи и намалена с финансовите приходи (EBITDA), на Билборд АД на индивидуална база е на стойност 406 хил. лв. в сравнение с EBITDA към 31 март 2015 г. в размер 449 хил. лв.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Печалбата, преди облагане с данъци, увеличена с финансовите разходи и намалена с финансовите приходи (EBIT), намалява до 102 хил. лв. от 143 хил. лв. в края на първото тримесечие на 2015 г.

В края на март нетните приходи от дейността растат с 1,8% на годишна база до 1,71 млн. лв. от 1,68 млн. лв., колкото бяха през първите три месеца на миналата година. Само приходите от продажби на продукция са нагоре със 7,6% до 1,54 млн. лв.

Същевременно разходите за матерали на компанията, която влиза в състава на широкия индекс BGBX40, се задържат на ниво от 450 хил. лв., докато общите разходи за дейността намаляват с 23% на годишна база до 1,66 млн. лв.

Билборд АД вижда в лицето на други производители на печатни и рекламни материали ограничена конкуренция заради техническата и технологичната възможност, която има дружеството.

„Допълнителни предимства са окончателно въведената в експлоатация високотехнологична печатна линия в гр. Варна, която се очаква допълнително да разшири пазарното присъствие на Билборд АД и дружествата от групата, както извън територията на България, така и на местния пазар и сериозното увеличаване на обема на метро-рекламата в резултат на окончателното завършване и пускане в експлоатация на първия диаметър на метрото в София“, пише в междинния доклад за дейността.

Дружествата, попадащи в групата на Билборд АД, са Дедракс АД, Моушън Артс ООД, Инстор Медия ЕООД, Дигитал Принт ЕООД и Типо Принт ООД.

Към 31 март 2016 г. акционери в Билборд са Васил Стефанов Генчев с 25,024% от капитала, Стефан Василев Генчев с 20%, който е изпълнителен директор, Калин Василев Генчев с 20%, който е председател на Съвета на директорите, и Венета Стефанова Генчева с 9,89%.

От началото на годината акциите на Билборд АД поевтиняват с 11,68% до 0,499 лв. за брой при 7,485 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Билборд АД(BBRD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:35 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още