IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Билборд няма да разпредели дивидент от печалбата си през 2016 г.

През миналата година дружеството отчете 4% годишен ръст на нетните приходи от продажби

10:09 | 23.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Акционерите на Билборд ще гласуват реализираната от дружеството нетна печалба през 2016 г. в размер на 175 204,12 лв. да не бъде разпределяна под формата на дивидент, а да бъде отнесена като неразпределена печалба. Това става ясно от поканата за свиканото на 29 юни общо събрание на акционерите, разпространена чрез БФБ – София.

Съгласно годишния консолидиран финансов отчет на дружеството към 31 декември 2016 г. нетните приходи от продажби са в размер на 34 млн. лв., което представлява увеличение с 4 % спрямо 2015 г.

Нетните приходи от продажба на продукция на Билборд са на стойност 28,8 млн. лв. и отчитат повишение от 4,57% спрямо година по-рано, а нетните приходи от продажба на услуги са на стойност 5,3 млн. лв. и нарастват с 1% на годишна база.

Очаква се на общото събрание да бъде приет годишният доклад на Съвета на директорите за дейността на дружеството през 2016 г. , както и одитираният годишен финансов отчет на дружеството за миналата година.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
По време на събранието ще бъде прието решение за промяна в състава на Съвета на директорите на дружеството. За нов член на Съвета на директорите е предложена Зарина Василева Генчева, която предстои да бъде избрана с мандат 5 години.

В дневния ред е заложено и определяне на възнаграждението и гаранцията за управление на Генчева. Предложено за гласуване е брутно месечно възнаграждение в размер на 5 минимални работни заплати, установени за страната. Гаранцията за управление на новия член на СД е в размер на трикратното му брутно месечно възнаграждение.

От началото на годината акциите на Билборд поскъпват с 3,09%, а през последните 12 месец ръстът в цената им е с 39,53% при пазарна капитализация от 9 млн. лв. 

Свързани компании:

Билборд АД(BBRD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още