Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Биодит" няма да увеличава капитала на този етап

Допълнително увеличение на капитала към настоящия момент би довело до увеличаване на волатилността в цената на акциията, заяви Юлиан Софрониев

"Биодит" няма да увеличава капитала на този етап

На снимката: Изпълнителният дректор на компанията Юлиан Софрониев. Източник: "Биодит" АД

"Биодит" няма да увеличава капитала на този етап, обяви изпълнителният дректор на компанията Юлиан Софрониев пред Investor.bg.

Активната търговия с акции на компанията, довела до ръст от почти 100% още в първия ден на търговия на БФБ и последвалия 20% спад през втория ден, ограничиха възможностите на компанията да предостави допълнителна ликвидност. Допълнително увеличение на капитала към настоящия момент би довело до увеличаване на волатилността в цената на акциията, което не би било положително за представянето на компанията, се посочва в съобщението на компанията.

"Радваме се, че акциите на компанията привличат толкова голям интерес от инвеститорите, но за нас най-важната цел е дългосрочното ни представяне, а не временните колебания", коментира Софрониев.

Биодит АД
Акциите на „Биодит“ обърнаха посоката на движение в петък, след като в първия си борсов ден в четвъртък поскъпнаха с до 100% спрямо първоначалната си цена. В петък час след началото на сесията цената падна до 1,5 лв., записвайки спад с над 25% спрямо нейния връх от 2 лв. в дебютния ден на БФБ.

Припомняме, че след успешното първично публично предлагане през януари и силния интерес към компанията пред Investor.bg Софрониев обяви желанието си да осигури допълнителна ликвидност на акциите и евентуално увеличаване на броя на акционерите. 

След листването на компанията на БФБ той поясни, че не иска тази стъпка да се приема емоционално. "Трябва да е добре обмислена позиция, инвестиция в нов бизнес проект, а не само ликвидност на пазара. Иначе не бихме го направили, защото няма да е правилното решение на компания“, коментира преди дни Софрониев пред Investor.bg.

Борсовият дебют на „Биодит“ буквално засенчи останалата търговия на БФБ в четвъртък. Оборотът след 241 сделки с акции на новия член в борсовото семейство достигна 267,8 хил. лв. при прехвърлен обем от 175 348 акции.

Днес акциите на дружеството поевтиняват с 8,2% към 10:35 часа до 1,35 лв. 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
0
 
2
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
"Допълнително увеличение на капитала към настоящия момент би довело до увеличаване на волатилността в цената на акциията, което не би било положително за представянето на компанията."
Над 60 % от потенциалните акционери на "Биодит" не успяха да станат реални поради умно замислените условия на "аукциона". Дали това допринесе за положително представяне на компанията?
И дали изявлението на изпълнителния директор, че в "най-кратък срок ще обявим какви стъпки може да предприемем с цел осигуряване на допълнителна ликвидност на акциите и евентуално включване на повече инвеститори като акционери", последвано от ""Биодит" няма да увеличава капитала на този етап" представя компанията в положителна светлина?
Волатилността в цената на акцията не беше ли заложена още в условията на "аукциона"?
0
 
3
 
1
преди 2 месеца
Ако стане под номинал, ще е по-трудно за нов капитал. :)

Още от Новини и анализи
Седмицата приключи с ръст при три от индексите