Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Благоевград – БТ и София - БТ с оферта за най-големия акционер в Юрий Гагарин

„Баранко“ ЕООД няма търговска дейност и е регистрирано в Белиз

В Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е постъпило искане от страна на „Благоевград – БТ“ и „София – БТ“ да купят „Баранко“ ЕООД, става ясно от съобщение на сайта на регулатора.

Първоначалните заключения са, че сделката между предприятията няма да окаже въздействие върху пазара. Комисията обаче ще извърши анализ на предстоящото обединение.

Стойността на сделката не се уточнява.

Още по темата

Според представената информация „Баранко“ няма търговска дейност. Справка в търговския регистър показа, че едноличен собственик на капитала й от 2013 година насам е „Дрослиан Лимитид“, регистрирана в Белиз. Преди това компанията е управлявана от „Уестууд Инвест Лимитид“ с регистрация на Британските Вирджински острови.

„Благоевград – БТ“ и „София – БТ“ са част от структурата на „Булгартабак“. Двете компании упражняват дейност в областта на производството и търговията с тютюневи изделия.

Връзка с „Баранко“ може да бъде открита по тази линия – компанията е най-големият акционер в „Юрий Гагарин“ - производител на хартии за цигари и цигарени филтри.

До октомври 2006 година фабриката, която се намира в Пловдив, също беше част от „Булгартабак“. След това обаче холдингът продаде своите акции в „Юрий Гагарин“ чрез публично предлагане на БФБ – София.

Припомняме, че в края на януари правителството одобри и промяна в Закона за тютюна и тютюневите изделия, с която се премахнаха забраните за производството и продажбата на заготовките за цигари с филтър – т.нар. „цигарени туби“. Заготовките за цигари е сред асортимента, произвеждан от пловдивското дружество „Юрий Гагарин“. 

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
5 от 5: SOFIX се понижи във всички сесии от седмицата