IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Благоевград – БТ и София - БТ с оферта за най-големия акционер в Юрий Гагарин

„Баранко“ ЕООД няма търговска дейност и е регистрирано в Белиз

12:12 | 16.03.15 г.
Благоевград – БТ и София - БТ с оферта за най-големия акционер в Юрий Гагарин

В Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е постъпило искане от страна на „Благоевград – БТ“ и „София – БТ“ да купят „Баранко“ ЕООД, става ясно от съобщение на сайта на регулатора.

Първоначалните заключения са, че сделката между предприятията няма да окаже въздействие върху пазара. Комисията обаче ще извърши анализ на предстоящото обединение.

Стойността на сделката не се уточнява.

Според представената информация „Баранко“ няма търговска дейност. Справка в търговския регистър показа, че едноличен собственик на капитала й от 2013 година насам е „Дрослиан Лимитид“, регистрирана в Белиз. Преди това компанията е управлявана от „Уестууд Инвест Лимитид“ с регистрация на Британските Вирджински острови.

„Благоевград – БТ“ и „София – БТ“ са част от структурата на „Булгартабак“. Двете компании упражняват дейност в областта на производството и търговията с тютюневи изделия.

Връзка с „Баранко“ може да бъде открита по тази линия – компанията е най-големият акционер в „Юрий Гагарин“ - производител на хартии за цигари и цигарени филтри.

До октомври 2006 година фабриката, която се намира в Пловдив, също беше част от „Булгартабак“. След това обаче холдингът продаде своите акции в „Юрий Гагарин“ чрез публично предлагане на БФБ – София.

Припомняме, че в края на януари правителството одобри и промяна в Закона за тютюна и тютюневите изделия, с която се премахнаха забраните за производството и продажбата на заготовките за цигари с филтър – т.нар. „цигарени туби“. Заготовките за цигари е сред асортимента, произвеждан от пловдивското дружество „Юрий Гагарин“. 

Свързани компании:

Юрий Гагарин АД(YGAG)

Благоевград-БТ АД(55B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още