Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Близо 80% от оборота на БФБ във вторник дойде от сделки с акциите на „Химимпорт“

Водещият бенчмарк SOFIX успя да се повиши с 0,11%

Близо 80% от оборота на БФБ във вторник дойде от сделки с акциите на „Химимпорт“

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Близо 80% от оборота на Българска фондова борса във вторник беше формиран от сделки с акциите на „Химимпорт“ АД.

Оборотът на регулиран пазар възлезе на 483,5 хил. лв. след сключени 112 сделки с 30 емисии. От тях близо 386,6 хил. лв. дойдоха от 42 сделки с книжата на „Химимпорт“ АД. Тази активност обаче понижи стойността на акциите на холдинга с 2,65% до средна цена от 2,1985 лв. за брой, поставяйки дружеството на най-губещата позиция за деня.

В рамките на днешната сесия SOFIX успя да се повиши с 0,11% до 629,05 пункта. По-широкият BGBX40 се придвижи също на зелена територия с 0,20% до 124,02 пункта. Секторният BGREIT обаче се понижи с 0,02% до 115,97 пункта. Равнопретегленият BGTR30 прибави към стойността си 0,19% до 524,82 пункта.

След „Химимпорт“ АД на второ място по оборот се класира „Адванс Терафонд“ АДСИЦ – с 22,93 хил. лв. В пет сделки пък бяха прехвърлени близо 20 хил. обикновени акции на „София Комерс – Заложни къщи“ . Това направи дружеството най-печелившото във вторник -  с 1,6% ръст в цената на книжата му.

Поименните компенсационни бонове също поскъпнаха с 1,6%. „Елана Агрокредит“ АД приключи търговията с повишение в стойността на акциите си с 0,9%.

По-рано днес от Комисията за финансов надзор обявиха, че са взели решение да отнемат издадения лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник на „Бета Корп” АД.
 
Отнет е и издаденият лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник и на „Прогресива Трейдинг“ ООД (с предишно наименование ИП „ББГ Симекс-България“ ООД).

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
4
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
"В пет сделки пък бяха прехвърлени близо 20 хил. обикновени акции на „София Комерс – Заложни къщи“ . " 5420 акции са далече от 20000. https://www.investor.bg/companies/SOFCOM2/view/ Гледайте какво пишете.

Още от Новини и анализи
КФН одобри промени в управляваните от „Конкорд Асет Мениджмънт” фондове