IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТК: Приватизационните ангажименти и инвестиционната програма са изпълнени

Управителният съвет изпълнява задълженията си отговорно и постоянно разглежда и одобрява всички стратегически договори със значителен финансов ефект, подчертават от дружеството

16:10 | 19.02.11 г. 6
БТК: Приватизационните ангажименти и инвестиционната програма са изпълнени

БТК АД беше приватизирана преди много години и е изпълнила приватизационните си ангажименти, включително и инвестиционната програма, заявяват от дружеството по повод интервю на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков във вестник „Труд”.

Безконтролната ре-национализация или държавна намеса в работата или стратегията на компанията е против европейските правила в случаите, когато минава отвъд правомощията на регулатора, посочват от управителния съвет на БТК. Компанията ще защитава своята независимост и ще се противопоставя на всеки опит за ограничаване на тази независимост, пише в съобщението.

От дружеството посочват още, че като частна компания БТК има свои строги вътрешни правила и нейните процедури са основно ориентирани към клиентите, както и че през последните години компанията е успешна и изпреварва конкурентите си.

Относно цитиран в интервюто договор за поддръжка на мрежата, от БТК посочват, че той е бил сключен след тръжна процедура и победителят е избран от управителния съвет измежду 4 кандидата, всеки един от които представляващ голяма международна компания. В съобщението се подчертава, че този договор няма да увеличи разходите на компанията, а напротив, спестява на БТК милиони евро от първия ден.

Управителният съвет изпълнява задълженията си отговорно и постоянно разглежда и одобрява всички стратегически договори със значителен финансов ефект, пише още в съобщението.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
ПешоКенин
преди 13 години
Лобита на купувачи воювали в телекома Араби и милиардер от Хонконг в люта битка за евтина сделкаСветослав МетановБТК скоро ще има нов собственик, но все още не е съвсем ясно кой ще е той, твърдят източници от телеком бранша. Губещият битката (засега) хонконгски инвестиционен фонд "Пайнбридж" се опитва да свали цената на компанията с информации за мащабни злоупотреби в компанията, твърдят близки до конкурента "Огер телеком". Арабската фирма бе избрана през есента за предпочетен купувач на БТК, но пред сделката се появили проблеми на политическо ниво.Според информаторите част от такъв сценарий е и одитният доклад на телекома, който транспортният министър Александър Цветков разкри пред "Труд" в петък.Всъщност се оказва, че докладите за финансовото състояние на БТК са два -напълно противоречащи си. Анализът, разкриващ източване за стотици милиони евро, цитиран от транспортния министър, е поръчан от акционер в компанията. След получаването му в края на миналата година управителният съв
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 0
bertram
преди 13 години
Министъра говори като лобист. Работата мирише от 10 км, но ми е много интересно къде беше този министър в последните 2 години. Да не се окаже накрая, че точно прекратените договори с който се точеше БТК (завещани от предишните собственици) са разбутали кошера с осите.Някак не на място звучат думите на министъра и то в момент, в който БТК определно мачка конкурентите от Глобул и Мтелидват избори....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
Спящият бик
преди 13 години
И аз съм доволен от Виваком, засега. Ползвам мобилен и стационарен телефон и ADSL. Що се касае до това, кои са най-големите *** - не съм съгласен. Глобул са откровени измамници, но в разградената ни държава това е абсолютно в реда на нещата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
5star
преди 13 години
Странно е, че държавата си позволява да се намесва така грубо в политиката на частна компания. Всичко това прилича на организиран удар върху конкуренцията на доста "понаакалия се" в последните месеци Мтел.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
dimitar kunev
преди 13 години
Аз съм клиент на Виваком и съм много доволен от услугата, която ми предоставят - мобилен и стационарен телефон, телевизия и интернет. Преди бях на М Тел и смятам, че тия са най-големите ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
melon
преди 13 години
Дрън, дрън...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още