Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Буллс" отправя търгово за акции на "ИХ България" на цена с 20% под пазарната

Предложената цена е 0,95 лв., а последната пазарна е 1,19 лв. за ценна книга

"Буллс" отправя търгово за акции на "ИХ България" на цена с 20% под пазарната

"КРЗ Порт Бургас" АД е собственост на "ИХ България" АД. Специализирало е дейността си в обработката на метали, метални конструкции и насипни хранителни товари. Снимка: krzport-bourgas.com

„Буллс“ АД отправя търгово предложение към част от останалите акционери в „Индустриален холдинг България“ АД при цена от 0,95 лв. за акция, съобщи холдингът чрез Бюлетин Investor.bg.

Предложената цена е с 20% под последната пазарна цена от 1,19 лв., а наскоро имаше и пазарна цена от 1,34 лв. за ценна книга. За три месеца цената на акциите на „Индустриален холдинг България“ се повиши с 48% до 1,19 лв.

Търговото предложение е по чл. 149б ал. 1 от Закона за публично предлагане на ценни книжа. По този член лице, което притежава поне 5% от капитала и иска да придобие повече от 33%, може да отправи търгово предложение.

Сред експертите това предложение е известно като „доброволно търгово“, защото предлагащият го акционер не е длъжен да го отправи.

В случаят "Буллс" АД притежава 35,02% от капитала на "ИХ България" и иска да придобие до 25 млн. акции или до 23,28%, но не по-малко от 15,8 млн. акции или 14,71% от капитала. Ако му предложат по-малко акции от 14,8 млн. броя, търговото предложение е неуспешно. Ако му предложат повече от 25 млн. лв., предлагането ще се удовлетвори частично в съответната пропорция.

Целта на "Буллс" е да придобие по-съществен дял, което да му позволи да участва по-активно в определянето на стратегията, политиката, инвестициите и развитието на „Индустриален холдинг България“, е записано в информацията, обявена от холдинга чрез Бюлетин Investor.bg.

Основната дейност на „Индустриален холдинг България“ е морски транспорт (оперира няколко собствени кораба), корабостроене и кораборемонт (в гр. Варна), пристанищна дейност със собствени пристанища във Варна и Бургас и машиностроене.

Посредник по търговото предложение е „Елана Трейдинг“ АД. Комисията за финансов надзор не е взела отношение по търговото предложение, като срокът за това е един месец.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.
 

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Десислава Попова
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Индексите на БФБ приключиха сесията разнопосочно