Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Българска роза” подписа споразумение за износ за Китай за 40 млн. лв.

За азиатската страна ще бъдат изнасяни розово масло и козметика

„Българска роза” подписа споразумение за износ за Китай за 40 млн. лв.

Боряна Кралева, прокурист на „Българска роза“ АД (вляво) и Бен Мингджи Ду, президент на Бейджин Фангкаоцян Козметикс Трейдинг Ко. Снимка: Асоциация на индустриалния капитал в България

Базираният в Карлово козметичен производтел „Българска роза“ ще увеличи износа си за Китай на розово масло и козметика. Това става възможно, след като един от най-големите родни производители на розово масло подписа 5-годишно споразумение с китайската козметична корпорация Бейджин Фангкаоцян Козметикс Трейдинг Ко, съобщават от публичното дружество.

Предвижда се изнесената за Китай продукция на карловското предприятие да достигне до 40 милиона лева в дългосрочен план.

Българска роза АД гр. Карлово
Договорът е билподписан от президента на китайската козметична корпорация Бен Мингджи Ду и от Боряна Кралева, прокурист на „Българска роза“ АД в присъствието на председателя на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев и президента на Конфедерацията на труда „Подкрепа“ Димитър Манолов.

Събитието е в рамките на Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители на страните от инициативата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа „16+1“, на която София е домакин.

В средата на юни „Българска роза“ АД обяви, че е в процес на преговори за подписване в началото на юли 2018 г. на 5-годишно споразумение за търговия с китайска козметична корпорация за износ и продажба в Китай на козметика и розово масло. 

Българската козметична компания, която тази година празнува 70-ия си юбилей, е сред основните доставчици на розово масло за парфюмерийните къщи в Грас, Франция. Всяка година с българското „течно злато“, както е известно розовото масло, две трети от големите парфюмерийни къщи в света произвеждат над 2,3 млн. парфюми.

„Българска роза“ - Карлово произвежда и собствени линии козметични продукти, които се изнасят, както в цяла Европа, така и в Китай, Виетнам, Южна Корея, САЩ, Русия, Австралия, Япония, Сингапур, Филипини и др.

От началото на годината акциите на "Българска роза" АД поскъпват с 24% до средна цена от 2,21 лв. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
COBOS умря, БФБ с фалстарт на новата Xetra, търговията спря и едва тръгна