IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Дийтсман" отправи коригирано търгово предложение към "Енергоремонт Холдинг"

Предлаганата цена остава същата

10:04 | 07.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Холандската компания „Дийтсман“ е отправила коригирано търгово предложение към акционерите на „Енергоремонт Холдинг“ за закупуване на 480 295 броя обикновени, поименни, безналични, с право на глас акции от капитала на дружеството, съобщи компанията чрез БФБ – София.

Преди месец Комисията за финансов надзор (КФН) издаде временна забрана за търговото, а като мотиви за решението си от регулатора посочиха пред Investor.bg, че от представените документи не може да се установи кои лица представляват дружеството „Дийтсман“.

"Очакваме да получим информация относно правната форма на дружеството със съответния еквивалент съгласно българското законодателство", обясниха тогава от КФН.

Освен това Комисията отправя изискване към „Дийтсман“ да представи информация относно намеренията си за промяна в управителните органи на „Енергоремонт-Холдинг” АД, персонала и условията по трудовите договори в придобитото дружество, както и аналогичните данни по отношение на договорите на персонала в „Дийтсман“ .

"Очакваме и информация относно политиката за определяне на дивиденти и евентуалното въздействие върху служителите и мястото на дейност на придобитото дружество. В търговото предложение не е налична посочената минимална информация за реда за заплащане на цената на придобитите акции на приелите предложението акционери, които не са посочили банкова сметка", отбеляза преди месец регулаторът.

„Дийтсман“ притежава общо 18 733 405 обикновени поименни безналични с право на глас акции от капитала на „Енергоремонт Холдинг“ АД,  представляващи 97,50 на сто от гласовете в Общото събрание на акционерите му. Предложителят притежава пряко 12 387 835 обикновени поименни безналични с право на глас акции на дружеството, както и притежава чрез свързано лице "Миления 77" ЕООД, на което холандската компания е едноличен собственик на капитала, 6 345 570 обикновени поименни безналични с право на глас акции на дружеството.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Акциите, които са обект на търговото предложение, са всички останали акции на дружеството, а именно 480 295 обикновени поименни безналични с право на глас акции. Всички акции на дружеството са от един клас и се търгуват на Българска фондова борса – София АД, Основен пазар, Сегмент Акции Standard.

Цената, която предлага „Дийтсман“ за акциите на останалите акционери, остава непроменена  - в размер на 4,15 лв. на брой. 

КФН имаше забележки относно прилагането на метода „Дисконтирани нетни парични потоци“. "При изчисленията на същия е използван период от 4 години, а изискването съгласно Наредба №41 на КФН е прогнозният период да е не по-кратък от 5 години.

В своето коригирано търгово „Дийтсман“ посочва, че предложената цена е най-високата от среднопретеглената пазарна цена за последните 6 месеца преди регистрация на търговото предложение в размер на 3,197 лв.

Свързани компании:

Дитсманн Енергоремонт Холдинг АД(6EG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още