IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дивидент за близо 31 млн. лв. потече към акционерите на Булгартабак

Изплащането на сумата за дивиденти, която е най-голямата за публично дружество за 2014 г., започна на 18 август

16:40 | 19.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Дивидент за близо 31 млн. лв. потече към акционерите на Булгартабак

Разпределените от Булгартабак дивиденти за общо 30,94 млн. лв. от нетната печалба за 2014 г. вече потекоха към акционерите на тютюневия холдинг. Изплащането на започна на 18 август 2015 г., съобщават от дружеството.

Акционерите ще получат по 4,20 лв. брутен дивидент на акция. А сумата от 30,94 млн. лв. е най-голямата, която публично дружество отдели от печалбата си за 2014 г.

Решението за разпределяне на средствата беше взето по време на Общото събрание на акционерите на Булгартабак, провело се на 16 юли.

Съгласно разпоредбите на Закона за публичното предлагане на ценни книжа, право да получат дивидент имат лицата, вписани в Книгата на акционерите на Булгартабак, издадена от Централен депозитар, като акционери на 14-ия ден след деня на общото събрание, т.е. към 30 юли 2015 г, включително, допълват още от компанията.

Дивидентите на акционерите, които са клиенти на инвестиционен посредник, ще се изплащат чрез инвестиционния посредник, при който имат открити подсметки. Дивидентите на акционерите, които не са клиенти на инвестиционен посредник, ще се изплащат във всички филиали и офиси на УниКредит Булбанк.

Изплащането през банката ще започне от 20 август, допълват от тютюневия холдинг.

Булгартабак беше приватизиран през есента на 2011 г. за сумата от 100 млн. евро. Преди това няколко български правителства в продължение на 13 години правеха опити да продадат компанията. 

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още