IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Докладът на Alix Partners за КТБ ще бъде разсекретен

НС прие на първо четене поправки в Закона за банковата несъстоятелност, които позволяват това

10:39 | 11.03.16 г. 3
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Докладът на международната фирма Alix Partners за фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ) ще бъде разсекретен. Това решиха депутатите, като приеха на първо четене поправки в Закона за банковата несъстоятелност, внесени от ДПС, пише Dnes.bg.

Инициативата е на Делян Пеевски, а под проекта за промените сложиха подписи и Йордан Цонев, и Петър Чобанов.

Целта на промените е публично да бъде обявен докладът за КТБ и всички факти и обстоятелства около фалита на банката да излязат наяве.

Досега докладът беше предоставен на депутатите в секретната секция и те не можеха да изнасят данни от него заради клаузи за конфиденциалност.

С промените в закона се задължава синдикът и временният синдик на банка в несъстоятелност да вадят на показ и да публикуват на електронната си страница доклада, с изключение на препоръките в него, за да не се попречи на компетентните органи да си съберат дължимите суми.

„Публичността и възможността да бъдат видени от хората списъците с кредиторите на КТБ се дължи на инициативата на ДПС, още от миналия парламент и началото на кризата в КТБ“, посочи Цонев.

По думите му, заради огромния обществен интерес, истината за случилото се трябва да стане обществено достояние.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всичко около КТБ можете да откриете тук

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 1
Mammita
преди 8 години
Най-после. След година и половина чакане и лъжи, най-после ще разберем истината и кои освен Цветан Василев са замесени в кражбата на века. Не знам за вас, но за мен не е нормално толкова време да се бездейства. Как така едно обвинение на повдигнаха, как така един човек не изправиха пред съда, как така толкова време и ни един няма виновен и осъден за този пладнешки обир. В щатите ако си спомняте като се срути пирамидата на онзи Мейдоф за няма и половин година, го разследваха и осъдиха. Цялото му имущество го разпродадоха и за има няма година всички завлечени си получиха поне някаква част от парите. При нас още се туткат и се чудят какво да правят. Същевременно Василев използва заграбените средства, за да си купува съдии, прокурори и медии, които да блокират неговото изправяне пред съда и да се опитват да изопачават истината за това, което се случи последните 10 години с тази банка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
bgMan
преди 8 години
Все пак най-важните 500 страници съдържащи някои по-конкретни данни си остават засекретени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 3
misanthrope
преди 8 години
Дебелян пак ни изклати. Сега Аликс ще осъди България за голяма сума, а доклада... ще ви докара теле от говедата както казваше баба ми.ГАРАНИТИРАНО в него не пише нищо повече от имена на шофьори и секретарки, които дори не знаят на какво са били управители, както и имена на одавна закрити офшорки
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още