Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Дружество, свързано с форума за технологии и иновации WEBIT, се листва на BEAM

Първичното публично предлагане ще се състои на 6 юни

Дружество, свързано с форума за технологии и иновации WEBIT, се листва на BEAM

Снимка: БФБ АД

Компания, свързана с форума WEBIT и неговия основател Пламен Русев, ще се листне на пазара за растеж BEAM на Българската фондова борса (БФБ), съобщава x3news.com.

Емитентът “Уебит Инвестмънт Нетуърк“ EАД планира да предложи до 5,558 млн. нови, обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1,05 лева всяка, посочва се в съобщението.

Ако бъдат записани всички акции, капиталът на дружеството ще бъде увеличен от сегашните 300 001 лева на 5 888 001 лева, разпределен в една привилегирована Клас А акция с номинална стойност от 1 лев, една привилегирована Клас Б акция с номинална стойност от 1 лев и 5 887 999 броя обикновени акции с номинална стойност 1 лев всяка.

Предлагането ще се счита за успешно, ако бъдат записани и бъде заплатена емисионната стойност най-малко на 2 794 001 броя нови акции. Това означава, че компанията ще търси минимум почти 2,8 млн. лева от пазара, а посоченият максимум е таванът, който е възможен на пазар BEAM.

Аукционът ще се състои на 6 юни. Крайната дата на предлагането е 9 юни. Резултати от предлагането ще бъдат оповестени в първия работен ден, следващ изтичането на два работни дни, считано от датата на провеждане на IPO аукциона (9 юни).

Упълномощеният инвестиционен посредник за предлагането е „Карол“ АД.

Дружеството “Уебит Инвестмънт Нетуърк“ EАД е новоучредено, като е регистрирано през май 2022 г. във Варна. В предмета на дейност е посочено, че то ще управлява собствено имущество, както и ще придобива и управлява дялови участия.

Едноличен собственик на капитала на компанията е „Анхеало Кънсалтънтс“ ЕООД – дружество на основателя на форума WEBIT Пламен Русев.

В съвета на директорите на “Уебит Инвестмънт Нетуърк“ влизат Георги Стоянов Христов, Петър Димитров Нейчев, Ивайло Димчев Славов и „Уебит Мениджмънт“ ЕООД, което също е на Пламен Русев.

Форумът WEBIT за цифрови иновации и нови технологии се провежда от 2008 г. насам. Събитията се провеждат обичайно в София, като са провеждани форуми и в Дубай, Сингапур, Индия, Испания, Турция. Следващият форум ще се проведе на 28-29 юни в София.

По-рано днес Пламен Русев публикува статус в личния си профил във Facebook, където заяви, че "Икономиката на бъдещето не може и не трябва да базира на ограничеността на ресурсите, а на неограничените възможности, които технологиите предоставят и ВСЕКИ, а не само колцина избрани - богати, трябва да имат достъп до тях!". Той допълни, че иска успехите на Webit да носят на хиляди хора личен финансов интерес, заявявайки, че ще започне от България, но "скоро ще бъдем във всяка държава по света и ще променяме бъдещето и живота на десетки/стотици хиляди/милиони хора!".

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
1
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Хайде овци, позлатете поредния тарикат хахаха :)

Още от Новини и анализи
Един от финалистите на Founders Games е привлякъл 10 млн. долара финансиране