Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Две сделки формираха близо 60% от оборота на БФБ

Индексите финишираха на зелена територия

Две сделки формираха близо 60% от оборота на БФБ

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Индексите на Българска фондова борса приключиха сесията в сряда с повишения, но оборотът в голямата си част се дължене на активността около само една компания.

Бенчмаркът на сините чипове SOFIX напредна с 0,52% до 566,36 пункта. По-широкият показател BGBX40 се придвижи в зелената зона с 0,27% до 113,32 пункта. Секторният BGREIT прибави 0,52% към стойността си до 120,21 пункта. Равнопретегленият BGTR30 е на плюс с 0,46% до 497,44 пункта.

Оборотът на регулиран пазар възлезе на 1,679 млн. лв. след сключени 154 сделки с 46 емисии. Близо 60% от днешния оборот дойде от две сделки с книжата на „Фючърс Кепитъл“ АД на обща стойност от малко над 1 млн. лв. По позицията на „Адванс Терафонд“ АДСИЦ в 26 сделки бяха изтъргувани акции за 429,4 хил. лв. По-рано през деня дружеството публикува бюлетина си за месец април.

Най-голям ръст в цената на книжата си в сряда отбеляза „Българска фондова борса“ - 6,3%. Акциите на „Адванс Терафонд“ АДСИЦ поскъпнаха с 2,3%.

Най-губещото дружество в рамките на сесията е „Стара планина холд“, чиито книжа поевтиняха с 0,9%. „Софарма“ отчете спад в цената на акциите си с 0,3%. 

По статията работи: Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
COBOS умря, БФБ с фалстарт на новата Xetra, търговията спря и едва тръгна