IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъщерно на “Алтерко“ АД е придобило парцел в кв. Кръстова вада

Предварителният договор беше за 500 хил. евро, сега не се споменава цена

09:56 | 14.07.20 г.
<p>
	Shelly е един от основните продукти на дружеството Снимка: Алтерко</p>

Shelly е един от основните продукти на дружеството Снимка: Алтерко

„Алтерко Пропъртис“ЕООД е сключило окончателен договор за придобиване на съседен на притежаваната от него бизнес сграда имот на бул. „Черни връх“, в района на кв. „Кръстова вада“, гр.София, съобщи „Алтерко“ АД чрез Бюлетин Investor.bg.

Предварителният договор бе подписан на 3 февруари 2020 г. при цена от 500 хил. евро. В новото съобщение не се споменава цена.

„Недвижимият имот ще бъде използван за разширяване на сградния фонд за целите на осигуряване  на  допълнителни  офис  и  складови  помещения,  които  да  отговорят  на потребностите на дъщерните дружества от холдинга на „Алтерко“ АД. Сделката подлежи на вписване в имотния регистър при Агенцията по вписванията“, казва се в съобщението.

Купеният имот е с площ 610 кв. м., като ако общата цена е 500 хил. евро, това прави по 820 евро на квадратен метър.

На 18 февруари 2020 г. Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспекта за увеличение на капитала на „Алтерко“ АД. Планираше се процесът по публичното предлагане да започне в началото на март 2020 г. Предлагат се до 3 млн. акции при емисионна цена от 3 лв. на акция. Минимумът за успех на предлагането е записването на 1 млн. нови акции.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

На 11 юни 2020 г. КФН потвърди допълнение към същия проспект.

През юли тази година от „Алтерко“ АД съобщиха, че очакват да надхвърлят прогнозата за приходи от 34 млн. лв. през 2020 г.

Акциите на „Алтерко“ АД поскъпват с 38% за последните 12 месеца до 3,78 лв. за акция и 56,7 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,18 лв. на акция.

Материалът има информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още