IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕЛАНА Агрокредит с нови изпълнителен директор и председател на СД

На извънредното си общо събрание дружеството въведе и гаранция за нисък риск за акционерите

16:40 | 16.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ЕЛАНА Агрокредит с нови изпълнителен директор и председател на СД

Камен Колчев и Ваня Василева илизат от Съвета на директорите (СД) на ЕЛАНА Агрокредит. На проведеното извънредно общо събрание на 14 януари 2014 г. акционерите на дружеството решиха на тяхно място да влязат Владислав Русев и Гергана Костадинова.

Впоследствие Владислав Русев бе избран за председател на СД, а Гергана Костадинова – за изпълнителен директор на ЕЛАНА Агрокредит, съобщават от компанията.

През миналата година Камен Колчев обясни, че се оттегля от ръководната си длъжност в ЕЛАНА Агрокредит, за да не създава пречки пред инвестициите на институционалните инвеститори поради свързаност с компании от ЕЛАНА Финансов Холдинг. От дружеството уверяват, че той ще продължава да участва активно в разработването на инвестиционния продукт ЕЛАНА Агрокредит.

В дневния ред бе заложена и промяна в Устава на компанията. Тя е свързана с въвеждане на задължение дълговото финансиране във всеки един момент да не може да надхвърля два пъти стойността на капитала, вписан в Търговския регистър.

Промяната се прави, за да се гарантира ниско рисковия профил на модела на компанията. Така инвеститорите ще бъдат сигурни, че нивото на ливъридж няма да се промени и няма да застраши интересите им.

Общото събрание е решило единодушно да даде мандат на ръководството да сключи предложения модел на допълнително споразумение към договора с Агромениджмънт ООД от 22 март 2013 г. за предоставяне на услуги при реализиране на финансовия лизинг върху земеделска земя.

С одобреното допълнително споразумение възнаграждението на Агромениджмънт ООД се обвързва с постигнатата печалба от дейността на ЕЛАНА Агрокредит и съответната реализирана доходност за неговите акционери.

На общото събрание са присъствали представители на близо 84% от капитала на ЕЛАНА Агрокредит, уточняват от дружеството.

Кои са новоизбраните?

Владислав Русев е заместник-изпълнителен директор на ПОД Алианц България. Гергана Костадинова е дългогодишен финансов експерт, като ръководи финансовото управление в ЕЛАНА Финансов Холдинг от 2008 г. насам.

Акционерите решиха още функциите на одитен комитет да се изпълняват от СД. Петър Божков е неговият председател.

На годишните награди на Българска фондова борса за инвестиционните посредници, постигнали най-високи резултати през 2013 г., ЕЛАНА Агрокредит АД грабна наградата за „Емитент с най-значим принос за развитието на капиталовия пазар през 2013 г.”

От началото на годината акциите на ЕЛАНА Агрокредит поевтиняват с 1,76% до 1,005 лв. за брой. На практика обаче остават без промяна след първичното публично предлагане от 22 ноември.

Свързани компании:

Елана Агрокредит АД(EAC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още