Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"ЕМКА" запазва без промяна размера на дивидента

Дружеството ще разпредели за акционерите си 1,83 млн. лв.

"ЕМКА" запазва без промяна размера на дивидента

Снимка: Pixabay

Севлиевското предприятие за производство на кабели „ЕМКА“ АД запазва без промяна размера на дивидента, който ще разпредели от печалбата през 2020 г., става ясно от поканата за свиканото на 14 юни общо събрание на акционерите.

Дружеството ще разпредели за акционерите си 1,827 млн. лв. от печалбата за 2020 г., която достигна 3,6 млн. лв. Брутната сума на една акция е в размер на 0,084 лв., какъвто беше размерът на двидента и през предхдните две години. Начало на изплащане на дивидента е 12 август 2021 г. чрез Централен депозитар и ОББ АД.

Сума в размер 1,77 млн. лв. ще бъде отнесена в неразпределена печалба.

ЕМКА АД
„ЕМКА“ приключи първото тримесечие с печалба в размер на 2,4 млн. лв., като финансовият резултат се повишава с 82% спрямо същия период на миналата година, когато отчете печалба от 1,3 млн. лв.

Севлиевското предприятие повишава приходите си от дейността с близо 35% до 35,5 млн. лв. в сравнение с 24,1 млн. лв. през първите три месеца на 2020 г.

Производителят на кабели увеличава приходите от произведена продукция след тежката 2020 г. и слабите резултати през първото полугодие. Въпреки това компанията успя да запази миналогодишната печалба на почти същите нива като тази през 2019 г.  – в рзмер на 3,6 млн. лв. към 31 декември 2020 г.

През първите три месеца на тази година дружеството увеличава и направените разходи с 32%, като най-много нарастват разходите за материали до 26,8 млн. лв. спрямо 19,9 млн. лв. година по-рано.

Като експортно ориентирана компания, обстановката е много несигурна и бързо променяща се, посочва компанията в своя доклад за дейността. Предвид това дружеството не се ангажира с дългосрочни прогнози за повече от 2-3 месеца.

От началото на годината акциите на дружеството поскъпват с 51% при пазарна капитализация от 66,835 млн. лв

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
"Монбат" ще придобие дял от тунизийска компания за батерии