Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Етропал" излиза на загуба за деветмесечието въпреки ръста на приходите

Дружеството е изтеглило овърдрафт за 400 хил. лева, за да разполага с оборотни средства

"Етропал" излиза на загуба за деветмесечието въпреки ръста на приходите

Снимка: Етропал АД

Производителят на консумативи за хемодиализа „Етропал“ АД реализира значителна загуба към края на третото тримесечие въпреки ръста на приходите и включването на медицински маски за еднократна употреба и бързи антигенни тестове за коронавирус в асортимента, който предлага. Това се вижда от консолидирания отчет на дружеството, публикуван на сайта x3news.com.

Дружеството е прибегнало и до теглене на овърдрафт за оборотни средства в размер на 400 хил. лева с намаляващи лимити и краен срок за погасяване до 21 юни 2026 г. Договорен е променлив лихвен процент в размер на референтния лихвен процент на ОББ за периода на действие на договора плюс 2,4% надбавка годишно, но не по-малко от 2,5%.

Като обезпечение дружеството е направило ипотека на земя и сгради, залог на машини, както и залог на суровини и материали, продукция и незавършено производство и залог върху парични вземания по сметки в банката.

Приходите на компанията нарастват до 6,513 млн. лева към 30 септември спрямо 5,536 млн. лева година по-рано, което е със 17,6% повече на годишна база.

Общите разходи на компанията се увеличават до 8,7 млн. лева за периода от малко под 5,5 млн. лева година по-рано, което е с 58,18% повече. Разходите за материали на дружеството нарастват до над 2,9 млн. лева от 2,8 млн. лева, разходите за външни услуги се увеличават повече от два пъти до 915 хил. лева от 402 хил. лева, а за възнаграждения – до почти 1,5 млн. лева от 1,36 млн. лева.

„Етропал“ отчита загуба в размер на 2,193 млн. лева за деветмесечието в сравнение с печалба за 45 хил. лева година по-рано.

Активите на дружеството намаляват до 11,8 млн. лева към 30 септември от 13,158 млн. лева към 30 септември 2020 г.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Аукционът за непродадените права на „СЛС Имоти“ ще се състои на 20 януари