Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Еврохолд България“ предлага по-голям дивидент с 38%

Публичният холдинг може да зарадва акционерите си с по 0,0125 лв. на акция

„Еврохолд България“ предлага по-голям дивидент с 38%

Снимка: Pixabay

 

„Еврохолд България“ предлага по-голям дивидент с 38% до 0,0125 лв. на акция. Това става ясно от публикуваните материали за провеждане на Общо събрание на акционерите чрез сайта на Българска фондова борса.

Еврохолд България АД
Акционерите ще трябва да гласуват по предложение нетната печалба на дружеството през 2018 г. в размер на 1,659 млн. лв., както и част от неразпределената печалба от минали години общо в размер на 2,469 млн. лв. да бъдат разпределени като дивидент. За сравнение, през миналата година акционерите на „Еврохолд България“ получиха по 0,009 лв. на акция.

Общото събрание е насрочено за 30 юни 2019 г. Сред точките в дневния ред са и приемане на годишните финансови отчети на дружеството през 2018 г., доклада на Одитния комитет, отчета на Директора за връзка с инвеститорите и други.

Право на глас в Общото събрание имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на събранието, или към 16 юни 2019 г. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в Общото събрание, е 12 юни 2019 г.

Според данните от консолидирания отчет за първото тримесечие нетната печалба на „Еврохолд“ е скочила близо 6 пъти до 5,6 млн. лв., а оперативната е нараснала наполовина до 13,5 млн. лв. Активите на компанията пък отчитат леко повишаване с 2%, като вече надхвърлят 1,42 млрд. лв.

За последните дванадесет месеца акциите на „Еврохолд България“ поскъпват с 21,71% до цена на отваряне при вчерашната сесия от 1,770 лв. за брой.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

1
 
2
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
Все пак това е най-големия холдинг :((
1
 
7
 
1
преди 1 година
ох, от нулата и близки до нулата тези проценти на нарастване не значат много

Още от Новини и анализи
Сесията на БФБ приключи без поевтиняваща компания от SOFIX