IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евроинс приема предложената цена от 1,30 лв. за акция за справедлива

Остава намерението Евроинс да бъде отписано от регистъра на публичните дружества

11:57 | 07.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

„Евроинс“ приема предложената цена за акциите на застрахователното дружество от 1,30 лв. за брой за справедлива, както с оглед на настоящето състояние на дружеството, така и с оглед на изложените намерения на търговия предложител Евроинс Иншурънс Груп за бъдещото развитие на дружеството. Това става ясно от съобщение, публикувано чрез БФБ – София.

На 3 юли „Евроинс Иншурънс Груп“ АД увеличи за втори път предложената цена за акциите на застрахователното дружество „Евроинс“, като вместо първоначалните 1,26 лв. на акция предложителят вече предлага 1,30 лв. на брой.

В уведомлението се посочва, че е предложено доказателство, че търговият предложител разполага с необходимите средства за заплащане на предложената цена.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Цената на придобитите в резултат на търговото предложение акции ще бъде заплатена на акционерите не по-късно от 7 работни дни след изтичане на срока на търговото предложение.

От Евроинс считат, че цената е справедлива и спрямо акционерите – адресати на предложението с оглед изложените намерения за бъдещото развитие на дружеството. Евроинс Иншурънс Груп не възнамерява да извършва промяна в състава на Надзорния съвет и Управителния съвет на ЗД Евроинс, като не предвижда намаляване на броя на служителите, както и промяна на трудовите възнаграждения и съществени промени в условията по трудовите договори.

Евроинс Иншурънс Груп цели разширяване на пазарните позиции на Евроинс в България, като в средносрочен план си поставя за задача да постигне 8 до 10% пазарен дял в общото застраховане в страната, като се нареди сред първите пет застрахователя по пазарен дял в България.

Плановете на  Евроинс Иншурънс Груп обаче включват отписване на Евроинс от регистъра на публичните дружества и прекратяване на търговията с негови акции на БФБ – София.

От началото на годината акциите на застрахователното дружество поскъпват с 66,54%, а през последните 12 месеца цената им се повишава със 131,96% при пазарна капитализация в размер на 21,395 млн. лв. 

Свързани компании:

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още