Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Expat SOFIX ETF получи регистрация за предлагане за търговия във Великобритания

Следва процедура по технически листинг на инструмента за търговия на регулиран пазар в сегмента за борсово търгувани фондове на London Stock Exchange

Expat SOFIX ETF получи регистрация за предлагане за търговия във Великобритания

Снимка: Архив Ройтерс

Борсово търгуваният фонд Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF е получил на 22 февруари регистрация от британския финансов регулатор Financial Conduct Authority (FCA) за предлагане на пазара във Великобритания, съобщиха от фонда. Това е първата регистрация за предлагане на чужд пазар на лицензиран от българската Комисия за финансов надзор инструмент.

Още по темата

Следва процедура по технически листинг на инструмента за търговия на регулиран пазар в сегмента за борсово търгувани фондове на London Stock Exchange.

Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF е единственият в България борсово търгуван фонд, който следва представянето на индекса SOFIX. Той е организиран и управляван от Експат Асет Мениджмънт ЕАД и се търгува на Българска фондова борса – София с борсов код BGX.

Борсово търгуваните фондове инвестират средствата на инвеститорите в акции на компании от определен индекс, сектор, цена на суровина и други, но за разлика от традиционните взаимни фондове са регистрирани на борса и акциите им се търгуват свободно на нея. В случая с Expat SOFIX ETF това са акции на компаниите от основния индекс на БФБ SOFIX.

Крослистването на фонда на London Stock Exchange има за цел да улесни достъпа на чуждестранни инвеститори до българската борса. Целта е Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF да се превърне в трансмисията за по-големи капиталови потоци от инвеститори от цял свят към българския капиталов пазар, коментират от Експат Асет Мениджмънт.

Освен борсово търгувания фонд, дружествотото управлява три договорни фонда с фокус върху глобалните пазари на акции и облигации, както и стотици индивидуални инвестиционни сметки.

По статията работи: Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
3
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
Дотук добре!...

Още от Новини и анализи
SOFIX записа трета негативна сесия подред