Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

ФеърПлей Пропъртис ще инвестира 17,5 млн. лв. в нова офис сграда

Годишният доход от сградата в размер на 2 млн. лв. ще бъде прибавен към печалбата за разпределяне на дивидент

ФеърПлей Пропъртис ще инвестира 17,5 млн. лв. в нова офис сграда

Снимка: Pixabay

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ свиква извънредно общо събрание на акционерите с искане за овластяването му за покупка и строителство на офис сграда в София, става ясно от съобщение на дружеството, разпространено чрез БФБ – София.

Става дума за покупка на недвижим имот в район „Лозенец" и изграждане на административна сграда. Тя ще разполага със заведение за хранене, подземен гараж на две нива и помещение за трафопост. Сградата ще има 2 подземни и 7 надземни нива, със застроена площ от 1 093 кв. м, с разгъната застроена площ (РЗП) на и над терена от 7 800 кв. м и обща площ (РЗП и подземни нива) от 12 560 кв. м

Очакваната стойност за придобиване на проекта е 17,5 млн. лв., а очакваният срок за въвеждане в експлоатация е май 2018 г.

От дружеството посочват още, че очакваният годишен оперативен доход от сградата е 2 млн. лв.

„Придобиването на инвестиционен имот, генериращ дългосрочни приходи, ще подобри качеството на портфейла на „ФеърПлей Пропъртис“ и ще окаже положително въздействие върху печалбата на дружеството“, коментира изпълнителният директор доц. д-р Маню Моравенов.

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ
„Икономическата изгода за дружеството ще се изрази в директно увеличение на печалбата за разпределение като дивидент на дружеството с размера на чистия доход от сградата, обяви той.

Очакванията на ръководството на дружеството са, че първата година на отразяване на тази печалба ще бъде 2018 г., като нейният пълен ефект ще се наблюдава през 2019 г. По прогнозни данни оперативната печалба на дружеството от придобиването на проекта ефективно ще се увеличи средно с около 2 млн. лв. на годишна база за периода на
задържане на инвестицията. Дружеството планира да задържи проекта като инвестиционен имот дългосрочно“, заяви още Моравенов.

Основен акционер е „ФеърПлей Интернешънъл” АД с 30,4% дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (11 пенсионни, 15 договорни фонда, 1 инвестиционно дружество) и 294 физически лица и юридически лица, и дребни инвеститори.

Акциите на ФеърПлей Пропъртис поскъпват с 10,98% от началото на годината, като ръстът през последните 12 месеца е 5,07%. Пазарната капитализация е 28,14 млн. лв. 

По статията работи: Веселина Василева

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Европейските пазари записаха предимно повишения