IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФеърПлей Пропъртис ще замени Евроинс в базата на BGBX40

Рокадата в индекса е свързана с отписването на застрахователното дружество от регистъра с публични компании

08:04 | 25.10.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Българска фондова борса (БФБ – София) изключва емисията акции на Евроинс АД от базата на индекса BGBX40 и добавя емисия акции на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ, става ясно от съобщение на сайта на борсовия оператор.

Рокадата в индекса е свързана с отписването на застрахователното дружество от регистъра с публични компании, воден от Комисията за финансов надзор. Промяната в BGBX40 влиза в сила от 25 октомври (сряда).

От вторник търговията с акции на Евроинс официално е прекратена.

Припомняме, че през април „Евроинс Иншурънс Груп“ АД увеличи до 90,7% акционерното си участие в застрахователното дружество, като обяви, че възнамерява да го отпише от Българската фондова борса.

Евроинс Иншурънс Груп е дъщерно дружество на Еврохолд България. Председателят на Надзорния съвет на Еврохолд Асен Христов каза през април в интервю за Investor.bg, че причината за планираното делистване е, че Евроинс е изключително малко дружество за размерите на групата и поради неликвидния пазар не дава реална оценка на групата като цяло.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още