IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФГВБ: Твърденията за работата на AlixPartners са потенциално вредна спекулация

Информацията, разпространявана в публичното пространство в последните дни, е зле обоснована и неофициална, пише в съвместно становище на институциите

18:40 | 10.03.16 г. 4
Автор - снимка
Създател
ФГВБ: Твърденията за работата на AlixPartners са потенциално вредна спекулация

Информацията, разпространявана в публичното пространство в последните дни, относно текущото производство по несъстоятелност на Корпоративна търговска банка АД (КТБ) и свързаните с него разследвания, е „зле обоснована, неофициална и потенциално вредна спекулация“.

Това посочват от Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) и международната компания AlixPartners по повод нейната работа в съвместно изявление, разпратено до медиите.

„AlixPartners, както и много други мултинационални компании за професионални услуги, оперира чрез няколко отделни търговски дружества, относими към юрисдикциите, където извършва дейност. Едно от тези дружества - AlixPartners Services UK LLP, е дъщерно дружество, изцяло притежавано от AlixPartners, което осигурява екип от експерти, които бяха определени през лятото на 2015 г. да помагат на синдиците на КТБ, ФГВБ и в широк смисъл на българската държава“, пише там.

Целта на изявлението е да се изясни ситуацията и да се прекратят спекулациите, че не самата AlixPartners работи по казуса с връщането на активите на КТБ, а нейно дъщерно дружество, което се твърди, че е било регистрирано пет месеца преди да започне дейността по проследяване на средствата на банката.

„Както вече беше заявено, проведохме взискателна процедура за избор, която включваше срещи със значителен брой международни компании, като всички те демонстрираха висок капацитет и опит, подходящ за ситуацията с КТБ. Въз основа на преценката ни от тяхното представяне и съотнесено към опита им в сходни ситуации, ФГВБ заключи, че AlixPartners е подходящата компания, с която да се работи“, заявява в прессъобщението председателят на ФГВБ Радослав Миленков.

Партньорът в AlixPartners и водещ експерт Даян Хюз коментира, че в резултат на поставените задачи и „работата както със синдиците и ФГВБ, така и с редица професионалисти от и извън банката представихме детайлен и практически насочен доклад, съдържащ набор от препоръки за подпомагане на текущите и бъдещи линии на действие“.

„Договореностите предвиждат, че AlixPartners може да продължи да подпомага синдиците и ФГВБ според необходимостта“, добавя Хюз.

Миленков потвърждава, че по време на своя ангажимент екипът на AlixPartners е изпълнявал „надлежно и професионално задълженията си“.

„Работата, която те свършиха досега, беше изключително полезна, за да добием реална представа за ситуацията с КТБ. Използваме доклада на AlixPartners като основа за предприемане на най-подходящите действия с цел да възстановим колкото се може повече активи в интерес на кредиторите на КТБ“, допълва Миленков.

 

Коя фирма всъщност проверява фалита на КТБ?Ако някой ви каже в понеделник, че е женен за Мария, а в сряда за -Елена, в...

Публикувахте от Martin Dimitrov в 10 март 2016 г.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 10 rate down comment 0
scott
преди 8 години
аз, атансио и иван митевъ гарантираме, че това е идстинската, неповторима и исома истинската фирма аликснещоситам!ЗЕМАЛА Е 22 МИЛКИ ЗА ДОКЛАДА. ПО НЕЙНИА ДОКЛАД СА СЪБРАНИ КЪМ 60 МИЛКИ.СЕКА ФИРМА, КОЯТ ЗИМА ТАКИВИ ЛУДИ ПАРИ ЗА ПРИКАЗКИ НЕ Е СГРЕШЩЕНА! Това ви го казва митевъ!А атансио добавя, че по тоз начин се е спасила отк стопанската лошотия в момента. Браво Алис, Браво алиса /в страната на чудесата/АЛО, КТБ, пишем доклади на ишлеме. за 22 хилки, а не милки.....ако така, требва нещо да се напиши, де.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 0
evtimvz
преди 8 години
Защо съвместно интервю. Не може ли англичаните да излязат самостоятелно и да го публикуват, например, на страницата си или в някой вестник.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 0
stanislavr
преди 8 години
Той коня не е у ряката ами у Черно море. Досега нищо от оригиналната фирма, само мацаници от наште гении на индийския трилър.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 0
aldy
преди 8 години
"...Твърденията за работата на AlixPartners са потенциално вредна спекулация..."Хм, спекулация, кайш? А ползването на поДставена фирма НЕ Е СПЕКУЛАЦИЯ? Вредно, кайш? За #КОГО? Ами ако опандизят извършителите, ще е много вредно за тях. Че като започне да се разплита чорапа, отиде конят у ряката...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още