IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансират с близо 2 млн. евро логистичен център за Speedy до Стара Загора

Сградата ще бъде главен център за прегрупиране и претоварване на палетни пратки

12:00 | 16.07.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Финансират с близо 2 млн. евро логистичен център за Speedy до Стара Загора

Societe Generale Експресбанк и Регионалният фонд за градско развитие отпуснаха 15-годишен инвестиционен кредит на „Пит Бокс" ЕООД от над 1,9 млн. евро по европейската инициатива за устойчиво градско развитие JESSICA, съобщиха от банката.

Средствата ще бъдат вложени в изграждането на логистичен център в с. Маджерито, община Стара Загора, който ще бъде отдаден под наем дългосрочно на куриерската компания Speedy. Сградата ще бъде главен център за прегрупиране и претоварване на палетни пратки – една от най-бързо развиващите се бизнес линии на Speedy.

Логистичната база ще бъде изградена на част от територията на бившия държавен птицекомбинат край Стара Загора и ще има площ от 5 400 кв. метра.

В резултат на инвестицията ще бъдат разкрити 10-15 постоянни работни места, както и 40 временни работни места за периода на изпълнение на строителството.

Центърът е шестият проект по JESSICA в Стара Загора след рехабилитацията на Централния градски пазар, двата проекта за реновация на стадион „Трейс Арена”, реконструкцията на закрития плувен басейн в града и модернизацията на част от производствените сгради на Холдинг Загора.

Свързани компании:

Спиди АД(SPDY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още