IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФНИБ АДСИЦ организира уебинар на 18 ноември

Ще се обсъдят отчета на дружеството за третото тримесечие и актуалното развитие на проектите на фонда

09:03 | 12.11.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Офис сграда Камбаните София. Изглед откъм планината Витоша. Зад сградата са Околовръстен път и кв. Младост4. Снимка: brefbg.com</p>

Офис сграда Камбаните София. Изглед откъм планината Витоша. Зад сградата са Околовръстен път и кв. Младост4. Снимка: brefbg.com

„Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ организира уебинар на 18 ноември 2019 г. от 11 ч., съобщи компанията в уеб страницата си.

Уебинарът е с цел информиране и запознаване на по-широк кръг от инвеститори във „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ с финансовите резултати за третото тримесечие на 2019 и текущата дейност. Ще може да се задават предварителни въпроси в специално създадения за целта форум на страницата на уебинара или текущо по време на провеждане на самия уебинар.

В дискусията ще участват и ще са на разположение да отговарят на въпросите Тодор Брешков – председател на Съвета на директорите и Димитър Марков – финансови данни и прогнози.

Всички, които имат желание да участват в уебинара могат да направят това, като използват регистрацията си от предишните събития или като си направят нова регистрация.

Вероятно интерес ще предизвика развитието на строежа на сграда в София Тех Парк, както и потенциала за намиране на наематели предвид все по-усиленото издигане на офис сгради в София. Вече е обявен договор с наемателя Роберт Бош ЕООД за 8,5% от новата сграда. Очакваното й завършване е през втората половина на 2021 г., пише в междинния доклад.

ФНИБ АДСИЦ отчете 16% ръст на нетната печалба до 3,37 млн. лв. за деветмесечието на 2019 г. Приходите от услуги (наеми) са нагоре с 9,5% на годишна база до 5,46 млн. лв. за деветмесечието.

През деветмесечието са продадени 395 дка земеделска земя, също така са предадени на наемател допълнителни 576,72 кв. м. офиси в сграда Камбаните.

Продаден е един апартамент в сграда Секвоя 2 в к.к. Боровец и е договорена продажбата на друг апартамент.

Акциите на фонда поскъпват с 4,17% в последните 12 месеца до 2 лв. за акция и 69 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,0996096 лв., с което общата доходност достига около 9%.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава акции в дружеството.

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още