Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ разпределя по 9,96 ст. дивидент на акция

За последните дванадесет месеца акциите на дружеството поскъпват с 9,47% до цена на отваряне от 2,10 лв. в сряда

„Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ разпределя по 9,96 ст. дивидент на акция

Снимка: Pixabay

 

„Фонд за недвижими имоти България“ (ФНИБ) АДСИЦ разпределя дивидент за една акция бруто по 0,0996096 лв. Решението за това е взето по време на вчерашното общо събрание на акционерите, съобщават от дружеството чрез сайта на Българска фондова борса.

Размерът на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) е 0,09462912 лв. (само за акционери физически лица). Общата сума, която дружеството със специална инвестиционна цел заделя за дивиденти, е 3,45 млн. лв.

Сред останалите точки в дневния ред на общото събрание са одобряване на годишния финансов отчет на дружеството за 2018 г., отчет на директора за връзки с инвеститорите и доклад за прилагане на политиката за възнаграждения за 2018 г.

Фонд за недвижими имоти България АДСИ...
Към 31 декември 2018 г. ФНИБ АДСИЦ има парични средства за 30,9 млн. лв. Освен за дивидент в размер на 3,45 млн. лв. е предвидено те да се инвестират и в ранните етапи от строителството на сградата в София тех парк.

Приходите от продажби на услуги на ФНИБ АДСИЦ през 2018 г. възлизат на 6,76 млн. лв. при ръст от 9,4% на годишна база. Това са основно приходи от наем на офис сградите в Бизнес парк София, Камбаните София и от отдаването на два магазина на веригата "Мосю Бриколаж" (във Варна и на бул. Цариградско шосе в София).

През 2018 г. ФНИБ АДСИЦ издаде 14,5 млн. лв. нови акции при емисионна стойност от 1,9 лв. на акция или общо 27,55 млн. лв. Планира се и привличането на заемен капитал за сградата в София тех парк, строителството на която се оценява на 33 млн. евро.

За последните дванадесет месеца акциите на „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ поскъпват с 9,47% до цена на отваряне от 2,10 лв. при вчерашната сесия. През миналата година беше разпределен дивидент от 0,0341072 лв. на ценна книга, като той беше по-нисък, защото имаше загуба заради продажбата на парцели в столичния квартал Младост 4 на цени под тези на придобиването им. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX отбеляза минимален спад