Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Форт ООД е изкупило последните 67 939 акции на Унипак от 241 акционера

Така производителя на опаковки остава със само 3 акционера, а именно Форт ООД, Интернешънъл Пакиджинг ЕООД и Димитър Христев Георгиев

Форт ООД е изкупило последните 67 939 акции на Унипак от 241 акционера

Част от опаковките на Унипак. Снимка: unipackbg.com

Форт ООД е изкупило  последните 67 939 акции (3%) в капитала на Унипак АД от 241 акционера, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg. Става дума за акциите, които не са били собственост на Форт ООД, както и на Интернешънъл Пакиджинг ЕООД (с дял от 39,94%) и Димитър Христев Георгиев (с 0,32%), които имат споразумение за съвместна политика за гласуване и заедно стартираха търгово предложение към останалите акционери.

Въпросните 67 939 акции са изкупени на основание чл. 157 ал. 1 от ЗППЦК. Тоест Форт ООД е упражнил правото си да изкупи всички акции в Унипак АД гр. Павликени, след като на търговото предложение надхвърли дял от 95% (заедно с другите две лица). 

Унипак АД

И търговото предложениеи сегашното изкупуване са при цена от 9,84 лв.

Така на практика Унипак АД е вече неборсово дружество, защото няма акции в ръцете на широката публика. Вероятно Форт ООД и другите два акционера ще гласуват за отписването му от публичност.

Унипак АД е поредното дружество, което ще напусне борсовата търговия, след като в последните месеци това направиха Биовет АД, Унифарм АД, Велде АД (бивше Лесопласт), Евроинс, Дружба стъкларски заводи и Складова техника.

След сливане Албена инвест холдинг АД се вля в Албена АД, а Медика АД се вля във Софарма АД.

Базираното в Павликени Унипак АД произвежда опаковки от картон и микровелпапе, гъвкави флексопечатни опаковки, цигарени кутии и фолио за цигари, корнети за сладолед, хартиени гилзи, шпули, картонени чинийки за еднократна употреба и други.

Приходите му за първото полугодие на 2017 г. са 13,15 млн. лв., а нетната печалба възлиза на 127 хил. лв.

Акциите на Унипак АД поевтиняват с 9,28% в последните 12 месеца до 8,8 лв. за акция и 20 млн. лв. пазарна капитализация. Последната сделка е от 11 август 2017 г. и е за 54 акции при посочената цена от 8,8 лв.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
С тези темпове на отписвания, няма да останат публични компании за търговия на БФБ, а сделките ще са през час.

Още от Новини и анализи
SOFIX приключи последната седмица в този състав със спад от близо 1%