Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Градус“ финализира ключов проект от инвестиционната си програма за 3,5 млн. лв.

В процес на изграждане е център за подрастващи родители, който се очаква да бъде завършен до края на годината

„Градус“ финализира ключов проект от инвестиционната си програма за 3,5 млн. лв.

Снимка: "Градус" АД

Производителят на пилешко месо „Градус“ АД финализира ключов проект от инвестиционната си програма, записан в Проспекта за публично предлагане на дружеството, съобщават от компанията чрез сайта на Българска фондова борса.

Чрез дъщерното си дружество „Градус-98“ АД компанията е завършила изграждането на нов център за основно стадо родители, който се намира в село Червена вода, община Русе (Център Север-3). Центърът се състои от 6 сгради и 12 халета, като всяко хале е с 864 кв. метра функционална застроена площ.

Градус АД
Максималният капацитет на проекта е 72 360 броя птици – родителски стада за бройлери и към днешна дата функционира при пълен капацитет, поясняват от дружеството. Направената инвестиция възлиза на обща стойност от малко над 3,5 млн. лв.

В процес на изграждане е и „Център Север-4“ за подрастващи родители, който също се намира в село Червена вода, община Русе. Той се състои от 7 сгради и 14 халета, като очакванията са той да бъде завършен до края на 2018 г.

Около месец преди IPO-то на „Градус“ изпълнителния директор на дружеството Ангел Ангелов обясни, че по-голямата част от средствата, набрани от публичното предлагане, ще бъдат инвестирани в така наречения хетчинг сегмент – нови мощности за родителски стада.

В края на миналия месец производителят на пилешко месо потвърди поетия ангажимент към инвеститорите да предложи на Годишното общо събрание на акционерите през 2019 г.  минимум 90% от печалбата на дружеството да бъде разпределена под формата на дивидент към акционерите.

През юни 2018 г. "Градус" осъществи IPO, привличайки малко над 40 млн. лв. при цена на акция от 1,8 лв., а от август 2018 г. акциите ѝ се търгуват свободно на БФБ АД на цени между 1,71 лв. и 1,85 лв. за ценна книга.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Търговията на БФБ почти замръзна при оборот от около 150 хил. лв.