IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Хидравлични елементи и системи" чака ръст от 11% на продажбите си за месеца

За цялата година се чака повишение на продажбите от 7,7%

15:08 | 20.09.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Ямболското дружество "Хидравлични елементи и системи" АД очаква ръст на продажбите си през септември от 11,21% до 4,8 млн. лв., съобщават от дружеството. 

Само за месец август продажбите на компанията са в размер на 3,59 млн. лв., а с натрупване от началото на годината - малко над 41 млн. лв. Така се формира ръст от 12,31% на годишна база през изминалия месец. 

"Хидравлични елементи и системи" отчита брутна печалба за юли и август 2018 година в размер на 672 хил. лв., а с натрупване 3,9 млн. лв. лв. от началото на годината до август включително.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Нетната неконсолидирана печалба за полугодието на дружеството се е свила с около 10% до 2,9 млн. лв. Нетните приходи от продажби обаче растат с 11,5% и към края на юни възлизат на 32,3 млн.лв. 

"Очакваме силни продажби и през второто полугодие. При заложените в бизнес плана 27,1 млн. лева за второто полугодие, предвиждаме нетните приходи от продажби за 2018 година да достигнат 59,4 млн. лева, с което годишният ръст на продажбите да бъде 7,7%", пише в доклада за дейността на компанията към отчета за второто тримесечие. 

"Хидравлични елементи и системи" АД е част от икономическата група на "Стара планина холд" АД.

Основните акционери в ХЕС са "Стара планина холд" АД с дял от 64,53%, "Славяна" АД с 8,28% и ЗУПФ "Алианц България" с дял от 6,99%.

На годишното си общо събрание в средата на юни беше взето решение ямболкото дружество да разпредели брутен дивидент от 0,22 лв. на акция.

 

 

 

 

Свързани компании:

Хидравлични елементи и системи АД(HES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 32 rate down comment 0
Чичо Манчо
преди 5 години
Едно малко уточнение. SOFIX е на 18-месечно "дъно", а не на 2-месечно. Има съществена разлика. Нали?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още