IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хидропневмотехника АД с 27% ръст на продажбите и печалба за полугодието

Дружеството посочва като основни рискове липсата на дългосрочни договори с големите клиенти и зависимостта от доставчиците

10:56 | 28.07.11 г.
Хидропневмотехника АД с 27% ръст на продажбите и печалба за полугодието

Хидропневмотехника АД, гр. Казанлък отчита 27% ръст на продажбите на годишна база до 1,23 млн. лв. за полугодието на 2011 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Финансовият резултат за периода е положителен в размер на 81 хил. лв. спрямо нулев резултат за съпоставимия период на миналата година.

"Основните рискове пред дружеството са, че с клиентите се работи на база месечни поръчки за 2-3 месеца напред, няма дългосрочни договори с по-големите ни клиенти, производството е основно за клиенти извън България - чрез преки или косвени доставки, като се отчитат голям брой конкуренти в България и чужбина", се казва в междинния доклад за дейността.

Като проблем се отчита и поръчването на малък брой изделия от даден вид. Има зависимост от доставчици на материали от България и от чужбина, като сравнително дългите срокове на доставка, авансови плащания и транспортни разходи не позволяват значително оптимизиране на материално-стоковите запаси.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поскъпват със 7,7% до 28 лв. за акция и 1,17 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Хидропневмотехника АД(HPT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още