IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хидропневмотехника ще гласува програма за развитие до 2017 г.

Програмата на казанлъшката компания ще бъде основна точка в предстоящото извънредно общо събрание на акционерите

12:22 | 20.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Хидропневмотехника ще гласува програма за развитие до 2017 г.

Хидропневмотехника АД, гр. Казанлък вероятно ще стане единственото публично дружество в България с одобрена от акционерите „Програмата за развитие до 2017 г.“ Дружеството свиква специално извънредно общо събрание на акционерите за да гласува документа. На събранието ще се избере и председател на Одитния комитет.

Програмата за развитие включва 10 точки и е публикувана към материалите за общото събрание:

1. Повишаване на производителността на труда и качеството на произвежданите компоненти и изделия. Обновяване на машините и инсталациите в производствените помещения на дружеството. Въвеждане на нови технологии за обработка на детайлите.
2. Подобряване на възможностите за контрол и измерване на производствените процеси. Обновяване на измервателните уреди и системи. Инсталиране на съвременни измервателни средства и софтуер в Изпитвателна Лаборатория.
3. Модернизация на производствените помещения на Изпитателна Лаборатория, монтаж на ново оборудване за изпитания, оформяне на нови складови площи и помещения за метрологични нужди и за съхранение на компресора за захранващата система.
4. Участие в бъдещите проекти за технологична модернизация на малки и средни предприятия.
5. На базата на въведената досега ERP-система – развитие на уменията за работа със системата, решаване на все по-сложни проблеми с натрупаната в системата информация, прецизиране на данните и минимизиране на възможностите за грешна информация.
6. Подобряване на кадровия състав на фирмата – назначаване на необходимите специалисти.
7. Подобряване на инфраструктурата и комуникациите на територията на дружеството – сгради, пътища, ел. и газови инсталации, локална мрежа, отопление и др.
8. Унифициране на произвежданите детайли и изделия от гледна точка на материали, заготовки, възли, покупни, операции, технологии и др.
9. Подобряване на рекламно-информационната дейност на дружеството – увеличаване на обема и съдържанието на каталога, участие (и като изложители) на най-важните изложения на отрасъла.
10. Ресертификация на Системата за Управление на Качеството и оптимизиране на работата й. По допълнителна преценка – разширяване на СУК до интегрирана система, включваща управление на човешки ресурси и/или околна среда.

Хидропневмотехника АД отчете 455 хил. лв. печалба за първото полугодие на 2012 г., ръст от над 5 пъти след 81 хил. лв. за същия период на миналата година.

Продажбите се увеличават с 36% на годишна база до 1,67 млн. лв. за първото полугодие на 2012 г.

Акциите на дружеството поскъпват с 49% за последните 12 месеца до 15 лв. за брой и 599 хил. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Хидропневмотехника АД(HPT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:44 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още