Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

ИХБ ще промени ценовите параметри при обратното изкупуване на акции

Минималната цена се увеличава от 0,7 на 1 лев, а максималната - от 1,2 на 2,04 лева на акция

ИХБ ще промени ценовите параметри при обратното изкупуване на акции

Снимка: Pixabay

„Индустриален Холдинг България“ АД планира да прекрати сега действащата процедура за обратно изкупуване на акции и да приеме нова с различна минимална и максимална цена.

Това се вижда от актуализацията на поканата за свикване на извънредно общо събрание на акционерите на холдинга, което ще се състои на 4 ноември.

Документите са публикувани в Бюлетин Investor и на сайта на дружеството.

Сега действащата процедура за обратно изкупуване на акции на „Индустриален Холдинг България“ е приета в средата на 2017 г. Тя предвижда всяка година да бъдат изкупени обратно максимум до 3% от общия брой акции на дружеството, но не повече от 10% общо за целия период на обратно изкупуване и не повече от 10% от целия капитал на компанията.

Срокът за обратното изкупуване според сегашната процедура е до 5 календарни години от приемането ѝ, т.е. до 17 декември 2022 г., при минимална изкупна цена 0,7 лева на акция и максимална цена от 1,2 лева на акция.

Сега акционерите ще променят ценовите параметри – минималната цена се увеличава на 1 лева, а максималната – на 2,04 лева на акция. Останалите параметри по новата процедура - срокът за обратно изкупуване и обемът изкупени акции, ще останат както са залегнати и в текущата.

Акционерите на дружеството ще гласуват и за намаляването на капитала му от 107 400 643 лева на 96 808 417 лева заради обратно изкупени 10 592 226 броя акции, които ще бъдат обезсилени.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
БФБ приключи сесията с три спадащи индекса