Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Илевън Кепитъл“ ще разпредели първия си дивидент на акционерите

Дружеството отделя за целта 920 611,20 лева от печалбата за 2021 г., остатъкът ще бъде отнесен като неразпределена печалба и резерви

„Илевън Кепитъл“ ще разпредели първия си дивидент на акционерите

Снимка: Архив Ройтерс

„Илевън Кепитъл“ АД ще разпредели първия си дивидент на акционерите. Дружеството свиква общо събрание на 30 юни, а поканата и документите са публикувани на сайта x3news.com.

Съветът на директорите на компанията предлага 920 611,20 лева от печалбата за 2021 г. да се разпределят като дивидент. Това представлява 0,4 лева бруто на акция (0,38 лева нето).

Остатъкът от печалбата за 2021 г. в размер на 13 212 702,64 лева ще бъде отнесена като „неразпределена печалба от минали години“. 

Право да получат дивидент имат лицата, вписани в централния регистър на ценни книжа като такива с право на дивидент на 14-ия ден след деня на общото събрание, на което е приет годишният финансов отчет и е взето решение за разпределение на печалбата. 

Дивидентът ще се изплаща чрез „УниКредит Булбанк“ АД.

Акционерите ще гласуват и обичайните за общо събрание точки – годишен финансов отчет, докладите на ръководството и одитния комитет и т.н.

Акционерите ще гласуват и за образуване на фонд „Резервен“ в съответствие с изискванията на чл. 246 от Търговския закон. Предлага се този фонд да се попълни от печалбата на дружеството за 2021 г. до размер на 1/10 част от съдебнорегистрирания му капитал, а именно – 230 153 лева.

В последната година акциите на дружеството поскъпват с над 79%.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
БФБ започва новия месец на червено