Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Индексите на БФБ изплуваха в зелената зона на фона на скромен оборот

Близо 25% от оборота беше формиран от 7 сделки с книжата на „Еврохолд България“ АД на обща стойност от 87,9 хил. лв.

Индексите на БФБ изплуваха в зелената зона на фона на скромен оборот

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Индексите на Българска фондова борса завършиха сесията в сряда на зелена територия, но при изключително слаба активност от страна на пазарните участници.

Бенчмаркът на сините чипове SOFIX се повиши с 0,05% до 617,43 пункта. По-широкият показател BGBX40 напредна с 0,04% до 120,78 пункта. Секторният BGREIT и равнопретегленият BGTR30 прибави по 0,2% към стойността си съответно до 117,88 пункта и 515,42 пункта.

Оборотът на регулиран пазар възлезе на едва 358,3 хил. лв. след 120 сделки с 31 емисии. Близо 25% от оборота беше формиран от 7 сделки с книжата на „Еврохолд България“ АД на обща стойност от 87,9 хил. лв. Прехвърлянията по позицията на „Химимпорт“ АД бяха за малко над 36 хил. лв., а при „Агрия груп холдинг“ АД – за 33,7 хил. лв.

В рамките на сесията най-много поскъпнаха компенсаторните записи – с 6,7%. В топ 3 на най-печелившите дружества се наредиха и „Агрия груп Холдинг“ АД и „Адванс Терафонд“ АДСИЦ със съответно 1,9% и 1%.

Най-губещото дружество в сряда е „Параходство Българско речно плаване“ АД, чиито акции поевтиняха с 5,3%. „Химимпорт“ АД отчете спад в цената на книжата си с 2,9%.

По статията работи: Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX нарасна с малко под 1% за седмицата