Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Предстоящата сделка за ЧЕЗ продължава да вълнува участниците на БФБ

Най-голям оборот мина по позицията на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД – 95,65 хил. лв. след сключени 39 сделки

Предстоящата сделка за ЧЕЗ продължава да вълнува участниците на БФБ

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Индексите на Българска фондова борса не намериха единна посока в сряда, а оборотът не успя да прехвърли 300 хил. лв. Очакваната сделка за придбиването на ЧЕЗ от Еврохолд и последващото търгово предложение до миноритарните акционери на двете листнати на борсата дружества от групата на „Чез България“ -  „ЧЕЗ разпределение България" и „ЧЕЗ електро България" очевидно продължава да вълнува участниците на БФБ.

Бенчмаркът на сините чипове SOFIX се повиши с 0,40% до 577,64 пункта. По-широкият показател BGBX40 се придвижи на червена територия с 0,04% до 114,74 пункта. Секторният BGREIT приключи на плюс с 0,20% до 123,59 пункта. Равнопретегленият BGTR30 отписа 0,20% до 504,05 пункта.

Оборотът на регулиран пазар достигна 288,8 хил. лв. след сключени 153 сделки с 29 емисии, а най-голям оборот мина по позицията на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД – 95,65 хил. лв. след сключени 39 сделки.  Въпреки това акциите на компанията поевтиняха с 1,69 на сто. Както е известно, Еврохолд България подписа договор за покупка на българските активи на CEZ, а трансакцията трябва да бъде одобрена от регулаторите. След това от новия мажоритар ще отправят търгови предложения до миноритарните акционери. 

Акциите на „Централна кооперативна банка“ АД и „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ поскъпнаха с по 1%. „Софарма имоти“ АДСИЦ отчете ръст в цената на книжата си с 0,8%.

Най-губещата компания в рамките на сесията беше „Доверие Обединен Холдинг“ АД, чиито акции поевтиняха с 3,3%. „ЧЕЗ Разпределение България“ отчете спад в цената на книжата си с 1,7%.

По статията работи: Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
2
 
1
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
АКО ИМА НЯКОЯ БАНКА ДА МЕ ФИНАНСИРА И АЗ ИСКАМ ВЕДНАГА ДА КУПЯ АЕЦ БЕЛЕНЕ.ЩЕ ДАВАМ ВСИЧКИ ОБЕЩАНИЯ ЗА ОГРОМНИ ПЕЧАЛБИ НАЙ НИСКИ ЦЕНИ И НАЙ ВИСОКИ ЛИХВИ САМО МИ ДАЙТЕ ПАРАТА.

Още от Новини и анализи
Акциите на „Индустриален Капитал Холдинг“ поскъпнаха с малко над 8%