Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Индексите на БФБ затвориха предимно на червена територия

Временната емисия на „Импулс I“ АД отново генерира по-голямата част от оборота на пазара Beam

Индексите на БФБ затвориха предимно на червена територия

Снимка: Олег Попов, архив, Investor Media Group

Индексите на Българската фондова борса (БФБ-София) приключиха търговията предимно на червена територия, като основният индекс продължава да се колебае в посоката през последните сесии.

SOFIX записа спад от 0,12% до 563,180 пункта, стопявайки вчерашния ръст. По-широкият BGBX40 записа леко понижение от 0,06% до 123,76 пункта. Секторният BGREIT нарасна единствен с 0,06% до 157,51 пункта, докато BGTR30 остана на червена територия, въпреки че понижението е само от 0,01%.

Оборотът на регулиран пазар възлезе на 3,6 млн. лв. след 240 сделки с 47 емисии. Делът на SOFIX в него обаче е пренебрежимо малък – 158,9 хил. лв. след 99 сделки.

Големият оборот се дължи на „Родна Земя холдинг“, чийто дневен оборот достигна 2,66 млн. лв. след 14 сделки. На второ място е „Кепитъл Мениджмънт“ АДСИЦ с над 691 хил. лв. , следван от „Телелинк Бизнес Сървисис груп“ АД с 37,7 хил. лв.

Временната емисия на „Импулс I“ АД отново генерира по-голямата част от оборота на пазара Beam, който за деня възлезе на 56 хил. лв. , а търговията с права на дружеството осигури 46 хил.лв.

Най-печелившата компания за деня е „Неохим“ с ръст в цената от 5%, докато най-губещата е „Зърнени Храни България“ с понижение от 6,8%.

Осем дружества от SOFIX се оцветиха в зелено днес, като с най-много поскъпнаха акциите на „Химимпорт“, отчитайки ръст от 1,41%. Най-губещото сред най-ликвидните е „Еврохолд България“ АД, която днес изтри 2,34% от цената на книжата си.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX се изкачи до нов 18-месечен връх