Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Индустриален Холдинг България пласира конвертируеми облигации за 50 млн. лв.

Срокът на заемa е 3 години при лихва от 5% на годишна база, платима на всеки 6 месеца

Индустриален Холдинг България АД уведоми чрез Бюлетин Investor.bg за успешно първично публично предлагане на конвертируеми облигации. Посредник по емисията е Алианц Банк България, а мениджър - Мейн Кепитъл.

Публичното предлагане е приключило на 09.04.2015 г., като са били записани и платени 499 996 от предложените 500 000 конвертируеми облигации. Срокът на заемa е 3 години при лихва от 5% на годишна база, платима на всеки 6 месеца.

Още по темата
Сумата, получена от записаните и платени конвертируеми облигации по набирателната сметка, открита в „Алианц Банк България" АД е 49 999 600 лева. Емисията щеше да бъде успешна и при записването на книжа за 30 млн. лв.

Разходите по публичното предлагане – размер на комисионните, възнагражденията и други разходи по публичното предлагане, включително таксите, платени на КФН – са 52 100 лева.

Емитентът и обслужващият инвестиционен посредник не са срещнали затруднения, не са били налице спорове и други подобни при търгуване на правата и записване на акциите. 

Индустриален Холдинг България АД
Средствата от емисията ще бъдат използвани за погасяване на облигационния заем по предходната емисия конвертируеми облигаци, рефинансиране на инвестиции в КРЗ Порт Бургас АД и други проекти на холдинга и дъщерните дружества.


Облигациите се издават с опция за предсрочно погасяване на част или цялата непогасена главница на определена дата, преди настъпването на падежа. 

На 18 април падежира предходната емисия 
конвертируеми облигации на ИХ България в размер на 30 млн. лв. Вследствие на подадени заявки за конвертиране на 31% от емисията холдингът ще увеличи капитала си с 9 422 100 лева, или 14% - от 67 978 543 на 77 400 643 лева. Двегодината облигационна емисия носи лихва от 6,5%, платима два пъти годишно.

По статията работи: Петър Нейков
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Оборот за над 376 млн. лв. през MTF SOFIA за полугодието