Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Индустриален Холдинг България увеличава капитала след конвертиране на облигации

Капиталът на холдинга ще бъде увеличен с 14%, след като 31% от падежиращата емисия ще бъде конвертирана

Индустриален Холдинг България АД ще увеличи капитала си с 9 422 100 лева, или 14% - от 67 978 543 на 77 400 643 лева, се казва в уведомление на холдинга, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

Увеличението е следствие от конвертирането на част от двегодишната облигациионната емисия на дружеството, падежираща на 18 април.

До датата на приключване срока за подаване на заявления за конвертиране на облигациите - 03.04.2015 г., девет облигационери са заявили конвертирането на 94 221 облигации с номинал 100 лева всяка (31% от всички) в 9 422 100 акции с номинал 1 лв.

Конвертируемата облигационна емисия на ИХ България в размер на 30 млн. лв. носи лихва от 6,5%, платима два пъти годишно.

Още по темата
В края на миналата година холдингът взе решение за емитирането на нова емисия конвертируеми облигации за до 50 млн. лв., като тя ще е успешна при записването на книжа за 30 млн. лв. Срокът на заемa е 3 години при лихва от 5% на годишна база, платима на всеки 6 месеца.

Средствата от емисията ще бъдат използвани за погасяване на облигационния заем по предходната емисия конвертируеми облигаци, рефинансиране на инвестиции в КРЗ Порт Бургас АД и други проекти на холдинга и дъщерните дружества.

Облигациите се издават с опция за предсрочно погасяване на част или цялата непогасена главница на определена дата, преди настъпването на падежа. 


 


 

По статията работи: Петър Нейков
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Оборот за над 376 млн. лв. през MTF SOFIA за полугодието