IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестор.БГ АД продаде 25% от Aha.bg в сделка, оценяваща сайта на 0,8 млн. евро

Купувачът е собственик на Mamba.ru, като основни акционери в него са руските Финам и Mail.ru

16:23 | 28.12.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Инвестор.БГ АД продаде 25% от Aha.bg в сделка, оценяваща сайта на 0,8 млн. евро

Инвестор.БГ АД продаде 25% от Aha.bg за 200 000 евро, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg. Сделката оценява сайта за запознанства на 0,8 млн. евро.

Купувач е кипърската компания Haslop company limited, която притежава 100% от руския сайт за запознанства Mamba.ru, който е един от най-големите сайтове за запознанства в Европа. Мажоритарен дял от Haslop company limited държи руската Финам, а 31,34% са собственост на Mail.ru.

Финам е един от най-големите инвестиционни холдинги в Русия. Преди две години Mail.ru осъществи IPO в Лондон. За участието на Mail.ru в Haslop (и чрез него в Mamba.ru), пише в отчета на Mail.ru за 2011 г.

Днес с нотариален договор на купувача бяха прехвърлени 25% от дъщерното дружество Кий Медия ЕООД, чийто единствен актив е сайтът Aha.bg. 

Договорът за продажба на 25% от Aha.bg включва изкупуване на останалите 75% при осъществяване на определени условия.

Сделката за Aha.bg е резултат от ясната стратегия за фокусиране и развитие на сайтовете с основна тежест за приходите на компанията.

Текущата пазарна капитализация на Инвестор.БГ АД е 10,36 млн. лв. Компанията притежава портфейл от сайтове, като ключовите сред тях са: Investor.bg, Dnes.bg, Imoti.net, Tialoto.bg, Az-jenata.bg, Teenproblem.net, Gol.bg, Puls.bg.

През годината Investor.bg продаде сайта Nasamnatam.com в сделка за около 250 хил. лв.

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 1
bertram
преди 11 години
Браво!Единственото за което би ме било яд на ваше място е, че само 25%... бих играл поне за 45% като заначало и 45% за после ако им допадне.успех!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още