Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

ИП „Файнекс” планира да извършва дейност в 29 страни

КФН поиска нотификационни форми относно намерението му да извършва дейност в чужбина

ИП „Файнекс” планира да извършва дейност в 29 страни

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Комисията за финансов надзор (КФН) поиска от инвестиционния посредник „Файнекс” OOД да предостави нотификационни форми относно намерението си да извършва дейност в чужбина, става ясно от решенията на регулатора на провелото се на 8 февруари заседание.

Нотификациите трябва да са на български и английски език относно намерението на дружеството да извършва дейност при условията на свободно предоставяне на услуги, без да открива клон, на територията на Австрия, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция и Великобритания.

Комисията е изпратила писмо и до УД „Тренд Асет Мениджмънт” АД с искане за коригиране на представените за одобрение Правила за оценка на портфейла и за определяне на нетна стойност на активите на ДФ “Тренд Фонд Паричен Пазар”, ДФ „Тренд Балансиран Фонд“ и ДФ „Тренд Фонд Акции“.

Изпратено е писмо и до УД „Стратегия Асет Мениджмънт” АД, с което КФН изисква допълнителни документи във връзка с искането за промяна в договори за депозитарни услуги, сключени за сметка на управляваните от него договорни фондове: ДФ „Престиж“ и ДФ „Профит“, от една страна и „Тексимбанк” АД в качеството й на депозитар, от друга страна.

От решенията става ясно още, че е издадено одобрение на УД „Тексим Асет Мениджмънт” ЕАД на Допълнителни споразумения към Договори за депозитарни услуги, сключени  между УД „Тексим Асет Мениджмънт” ЕАД, действащо от името и за сметка на ДФ „Тексим България”, ДФ „Тексим Комодити Стратеджи” и ДФ „Тексим Парични Пазари”, от една страна, и „УниКредит Булбанк” АД в качеството й на депозитар.

Комисията също така е издала разрешение за разширяване на обхвата на лиценза на ЗД „Бул Инс“ АД за два нови класа застраховки: „Релсови превозни средства“ и „Гаранции“.

По статията работи: Веселина Василева
Още по темата: Новини и анализи КФН

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
КФН потвърди проспекта на емисия облигации на "Мотобул" ЕАД