Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

IPO-то на „Инфинити капитал” на BEAM излиза до 3 месеца

Плановете на компанията са на първи етап да бъдат привлечени 1 млн. евро

IPO-то на „Инфинити капитал” на BEAM излиза до 3 месеца

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

„Инфинити капитал” е в процедура по изготвяне на необходимите документи за листване на пазара за растеж на малки и средни предприятия BEAM. Това обяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Георги Димитров, изпълнителен директор на "Инфинити капитал".

“Целта е първичното публично предлагане да се случи до три месеца”, посочи Димитров. Плановете на компанията са на първи етап да бъдат привлечени 1 млн. евро на BEAM. След една година се очаква още едно увеличение на капитала. 

Още по темата

Гостът коментира и причините, поради които “Инфинити капитал” се е насочила към листване на BEAM. Според Димитров пазарът позволява на стартиращи компании да наберат достатъчно капитал за идеите си сред широк кръг от инвеститори, като намалява до минимум административните разходи.

Гостът разказа, че компанията ще използва набраните средства от BEAM за инвестиции в недвижими имоти, като към момента има два проекта за строителство на къщи в Гурмазово, в близост до София.

“Насочихме се към сегмента на къщите, защото това в момента е тенденция, от която можем да се възползваме”, коментира Димитров и добави, че на по-късен етап дружеството ще диверсифицира своите инвестиции.

Димитров сподели и очакванията си за предстоящите събития на пазара на имоти, имайки се предвид увеличението на заразени с коронавирус. Според него недвижимите имоти ще останат атрактивни, тъй като се очаква ускоряване на инфлацията, а те са актив, който съхранява богатството.

Вижте целия разговор във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
БФБ - достъпната възможност за инвестиране