IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPO-то на „Инфинити капитал” на BEAM излиза до 3 месеца

Плановете на компанията са на първи етап да бъдат привлечени 1 млн. евро

17:16 | 16.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

„Инфинити капитал” е в процедура по изготвяне на необходимите документи за листване на пазара за растеж на малки и средни предприятия BEAM. Това обяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Георги Димитров, изпълнителен директор на "Инфинити капитал".

“Целта е първичното публично предлагане да се случи до три месеца”, посочи Димитров. Плановете на компанията са на първи етап да бъдат привлечени 1 млн. евро на BEAM. След една година се очаква още едно увеличение на капитала. 

Гостът коментира и причините, поради които “Инфинити капитал” се е насочила към листване на BEAM. Според Димитров пазарът позволява на стартиращи компании да наберат достатъчно капитал за идеите си сред широк кръг от инвеститори, като намалява до минимум административните разходи.

Гостът разказа, че компанията ще използва набраните средства от BEAM за инвестиции в недвижими имоти, като към момента има два проекта за строителство на къщи в Гурмазово, в близост до София.

“Насочихме се към сегмента на къщите, защото това в момента е тенденция, от която можем да се възползваме”, коментира Димитров и добави, че на по-късен етап дружеството ще диверсифицира своите инвестиции.

Димитров сподели и очакванията си за предстоящите събития на пазара на имоти, имайки се предвид увеличението на заразени с коронавирус. Според него недвижимите имоти ще останат атрактивни, тъй като се очаква ускоряване на инфлацията, а те са актив, който съхранява богатството.

Вижте целия разговор във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още