IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН даде зелена светлина за IPO на ЦСКА

Ще бъдат предложени 3 млн. акции с емисионна цена 3 лв. за брой

20:15 | 28.02.14 г. 12
КФН даде зелена светлина за IPO на ЦСКА

Комисията за финансов надзор (КФН) одобри реализирането на първично публично предлагане (Initial public offering – IPO) от страна на ПФК ЦСКА АД, съобщи регулаторният орган на интернет страницата си.

Институцията потвърди проспект за IPO на емисия в размер на 3 млн. лв, разпределени в 3 млн. броя обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лв и емисионна стойност в размер на 3 лв.

Книжата ще бъдат издадени от ПФК ЦСКА АД с цел увеличаване на капитала на дружеството, съгласно решение за едновременно намаляване и увеличаване на активите, взето на извънредно общо събрание на акционерите, проведено на 02.11.2013 г.

Основната цел пред футболния клуб е заличаване на част от дълговете. По думите на настоящия ръководител Александър Томов към момента дружеството има задължения за около 15 млн. лв.

От КФН посочиха още, че на основание чл.13, ал. 3 от Законa за Комисията за финансов надзор (ЗКФН), решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му, което не спира неговото изпълнение.  

Свързани компании:

Професионален футболен клуб ЦСКА АД-София(PFC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 3 rate down comment 1
popo323
преди 10 години
Да си фен на някой отбор е чудесно , да искаш да го подпомогнеш също е чудесно , да го подкрепяш е незабравимо изживяване . Но шепа търгаши и измамници да те правят на *** и да се чудят как да те измамят е тъпо изживяване . Ако работиш за хиляда лева , да си дадеш парите за да може някой *** кривокрак футболер да взима по 20 000 евро на месец и да ги пръска по чалгарници и ку*ви певачки е доста тъпо. Ама всеки сам си преценява де , ако има балъци , винаги ще има и кой да ги стриже. Те ЦСКА и в момента не знаят колко дългове имат , а трупат всеки ден нови , тези пари до никъде няма да им стигнат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 1 rate down comment 1
motg
преди 10 години
Вие гледате нещата само като икономисти. За нас феновете е важно да имаме инструмент, с който да подпомогнем любимия си клуб. На все ки е ясно, че няма да имаме печалба от тези акции, но това няма да спре никой фен да притежава част от отбора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 0 rate down comment 1
misanthrope
преди 10 години
Номинала няма нищо общо с цената на IPOто. Номинала почти винаги е 1 лев а на IPOто може и по 10 лева да са :)Чудно ми е кой ще запише :)Фенчетата дори да имат акъл да си сложат платформа за търговия, нямат акъл да запишат акции. Ще трябва някой да ги запише и после да ги продава.. абе цирк
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 1
misanthrope
преди 10 години
Аз не мога да повярвам, че КФН е одобрила това. ЦСКА както и който и да е футболен клуб в БГ не може да изпълни условията да бъде публична компания. Ако IPO то е успешно и ЦСКА се задържи на борсата, това ще е ярък пример, че БГ борсата е откровена пирамида и КФН насърчава това.Както би казал Батков: Ей Богу! Дай да сме сериозни сега!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 0
padre Bonaventura
преди 10 години
IPO - бих казал да, но за Лудогорец. Там са тръгнали от 0 (zero) и не са имали време да си раздуят разходите като плондери, освен това показват, че може да са на профит. За цска-ipo просто не искам да коментирам, защото понякога ми са били симпатични и са давали повод за национална гордост някога много отдавана през соца, дали са най-много футбалери играли извън страната, А и единствения ни футболист играл за Барса :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 1
THE TRADER
преди 10 години
... и накрая се оказало, че клуба е с дори по-големи задължения, а на Големия Лош Вълк джобчетата са увиснали до земята (можеше и повече, но технически е невъзможно да ходи) и пак трябват едни пари, а тях ги нямаааааааааааа... Ще ви чакам акциите в мноооого ниското, 5 стотинки и надолу!!! Не, че може да струват повече, но знае ли човек, може после да успея да ги продам по 10 стотинки!!! :) :) :) Ха-ха-ха-ха-ха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 12 rate down comment 4
deant
преди 10 години
С експерт като Томов на върха, трябва да сте луди да инвестирате там. Тука има няква врътка според мен, защото няма никаква икономическа логика това нещо да съществува като дружество, още по малко да се търгува на няква борса. Нито качествен ръководител има, нито "продукта" който произвежда (някакъв забавление може би) е качествен. Аз даже не знам по какво изключение са още в А група?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 2
popo323
преди 10 години
Някак си това ми прилича на благотворителна акция , дайте пари ама срещу тях няма да има нищо , ще погасяваме заеми . Ама може и заемите да не погасим , а просто да ги окрадем . Цялата работа е направо комична .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 3
popo323
преди 10 години
Ха ха трябва да си бая луд или болен цесекар за да си дадеш парите на вятъра . С 9 млн лв , тамън една година ще си взимат заплатите една сюрия футболистчета и останалата пасмина около тях шефчета и треньорчета . Дори не смятам ако трябва да се погасяват заеми и вземат та купят някой нов футболер срещу тлъсти комисионни . Тогава и 6 месеца е дълъг период . После може спокойно да издадем нова емисия за 9 млн . Ако беше 2007 год , като нищо щяха да я пласират тази емисия , но сега се съмнявам ,че ще има чак толкова *** народ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Със всичките циркове и толкова пъти на ръба на фалита бая трябва да се постараят отговорните лица за за има поне някакъв интерес към това ИПО.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още