IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН е одобрила емисията акции за увеличение на капитала на „Република Холдинг“

Регулаторът е одобрил и проспект за публично предлагане на варанти за последващо увеличение на капитала на „Алфа България“ АД

10:27 | 08.10.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) е одобрила проспект за първично публично предлагане на емисия акции, които ще бъдат издадени от „Република Холдинг“ АД в резултат на решение за увеличение на капитала на дружеството.

Емисията е в размер до 2 558 248 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1,01 лева всяка, с ISIN код BG1100059986, посочва Комисията в свое решение.

Регулаторът вписва емисията в  регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.

Акционерите на „Република Холдинг“ взеха решение за увеличението на капитала на общото си събрание в края на юли т.г. по искане на един от акционерите – Юрий Ангелов. С емитирането на тези над 2,5 млн. акции капиталът на дружеството ще се увеличи от 116 284 лева на 2 674 532 лева.

Увеличението ще се счита за успешно при записване и плащане на поне 639 562 броя акции, или 25% от предложените.

С отделно решение КФН одобрява и проспект за публично предлагане на варанти за последващо увеличение на капитала на „Алфа България“ АД. Емисията е в размер на 194 891 400 броя безналични, поименни, свободно прехвърляеми варанти с емисионна стойност 0,002 лева (две десети от стотинката). Притежателите на варантите могат да упражнят в 5-годишен срок правото си да запишат съответния брой акции - базов актив на варантите по емисионна стойност 1 лев за акция, при конверсионно съотношение варант/акция 1:1.

Свързани компании:

Алфа България АД(ALFB)

Република Холдинг АД(HREP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още